Siemens България с награда от Панаира на музейните изложби в Русе

Siemens България с награда от Панаира на музейните изложби в Русе

Мобилната експозиция по случай 200 години от рождението на Вернер фон Сименс гостува в ТУ-София.

Съвместен проект на Siemens България и Националния политехнически музей – София бе отличен по време на седмото издание на Панаира на музейните изложби Русе 2016.
Наградата бе присъдена на мобилната експозиция „Завръщане в бъдещето“, посветена на 200 години от рождението на основателя на Siemens AG Вернер фон Сименс (1816-1892). Отличието е в категория „Съвместна изложба, представяща атрактивен и оригинален проект”.

От днес експозицията, представяща живота, постиженията, изобретенията и наследството на Вернер фон Сименс, вече може да бъде видяна в Техническия университет – София, блок 12. Тя ще остане на територията на учебното заведение до 7 декември, след което ще гостува и в Русенския университет „Ангел Кънчев”.

Постерите на български и английски език, включени в изложбата, представят развитието на ключови технологии от началото на 19-ти век до наши дни чрез уникални снимки от аривите на Siemens AG, повечето от които непоказвани в България досега. Таблата са обединени в няколко категории, които показват различни аспекти от живота на Вернер фон Сименс, неговите изобретения и предприемачески начинания, новаторските социални програми и ключовите етапи в развитието на компанията, които я превръщат в това, което е днес – една от най-уважаваните и разпознаваеми марки в световен мащаб. Специално място е отделено на присъствието на Siemens в България, което води началото си още от края на 19-ти век.


Вижте също...