Siemens България с отличие на Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ

Siemens България с отличие на Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ

•    Компанията бе наградена в категория „Инвеститор в знанието”
•    Инвестицията в младите хора винаги се отплаща, заяви д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на компанията

Българският форум на бизнес лидерите отличи Siemens България с трето място в категорията „Инвеститор в знанието” по време на 14-ото издание на Годишните награди за отговорен бизнес 2016.

Официалното обявяване и награждаване на финалистите в един от най-престижните конкурси за корпоративна социална отговорност у нас се състоя на 14 март в София. В тазгодишното му издание се състезаваха 84 проекта, реализирани от 57 компании и неправителствени организации.

Siemens България бе отличена в партньорство със Съвета на жените в бизнеса в България за Националната стажантска инициатива „Оставаме в България”, която цели да подпомогне задържането на младите хора в България чрез предоставянето на възможности за стаж във водещи компании. Siemens България е една от компаниите-членове на Съвета, които застанаха зад инициативата.

Наградата бе връчена на д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България, от министъра на образованието и науката проф. Николай Денков.

„Оставаме в България” бе избрана за финалист в категорията „Инвеститор в знанието” измежду общо 17 номинации. Селекцията на победителите в Годишните награди за отговорен бизнес 2016 бе дело на 12-членно независимо жури с председател кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, в чийто състав влизат уважавани професионалисти от бизнеса, правителствения и неправителствения сектор, академичните среди и медиите.

„За нас като компания, която е обявила за свой приоритет развитието и реализирането на потенциала на умните и талантливи млади хора в България, тази награда има особена стойност. Вярваме, че с подкрепата на инициативи като „Оставаме в България” утвърдени компании като Siemens инвестират в едно по-добро бъдеще на българския бизнес и страната ни като цяло. А една такава инвестиция винаги се отплаща”, заяви д-р инж. Боряна Манолова.


Вижте също...