pixel

Siemens добави три нови устройства към системата за стайна автоматизация Gamma instabus

Направление Сградни технологии на Siemens България  разшири своята модулна инсталационна система с три нови устройства, подходящи за децентрализирана стайна автоматизация. Новите продукти, сред които са два захранващи блока RL 125/23 и  RL 513/23 и нови задвижки за ОВК системи, са част от гамата продукти, базирани на системата за стайна автоматизация Gamma instabus.

Новият захранващ блок RL 125/23 с номинален ток от 80 mA дава възможност за създаването на децентрализирани решения за автоматизация, базирани на едно или няколко контролни табла, с които се осигурява съответно управлението на системите в една стая, на отделен етаж или на цяла сграда. „Системата позволява свързване на до 8 децентрализирани захранващи блока. Те  могат да бъдат свързани в паралел, позволявайки създаването на цялостна  KNX мрежова линия с осем отделни контролни табла.

От своя страна, със своите бинарни изходи, захранващият модул RL 513/23 дава възможност за конфигурирането на три изхода от по 6 А. Този факт превръща модула в много подходящо решение за малки, самостоятелни товари, например за управление на енергийно-ефективни LED осветители, които се характеризират със значително по-ниска консумация на енергия  в сравнение с конвенционалните. По този начин се дава възможност за реализирането на икономически ефективни концепции за осветление на работното място.

Другото ново попълнение към гамата са задвижки, специално разработени за системи за отопление и охлаждане. В комбинация с широкия избор от стайни операторски станции те осигуряват координирано управление на осветлението, щорите и системите за отопление, вентилация и климатизация с цел оптимизиране на потреблението на енергия.

Подобно на цялата гама от продукти, базирани на технологията Gamma instabus, модулната инсталационна система поддържа KNX протокол и позволява инсталиране на устройствата в близост до самото приложение. По този начин се намалява необходимото окабеляване, минимизират се инвестиционните разходи, както и инвестицията, необходима за изграждане на надеждно решение за пожарозащита. Siemens е един от малкото производители, които могат да предложат цялостна гама от решения за управление на системите за осветление, защита от слънчево греене, отопление, вентилация и климатизация, които се характеризират с гъвкавост при инсталиране. Отделните управляващи устройства могат да бъдат монтирани в стенни канали, двойни подове, окачени тавани, кутии за вграждане и т.н.

Може да харесате още...