pixel

Siemens доставя диспечeрско управление и електрически системи за морската част на „Южен поток“

„Южен поток транспорт“ съобщи, че е подписала договор със Siemens AG за осигуряване на електротехнически системи и контролно-измервателни уреди за морската част от газопровода „Южен поток“. Немската компания ще достави телекомуникационно оборудване и системи за автоматично управление и контрол, които ще се използват на сушата от двете страни на морския газопровод, както и от Централното диспечерско управление и резервния диспечерски пункт.

От „Южен поток транспорт“ не уточниха каква е стойността на сделката.

Повече от 40 милиона кубически метра газ дневно могат да се транспортират през всяка една от тръбите на газопровода, който ще се състои от четири успоредни линии с дължина 931 километра. Газовите потоци ще бъдат контролирани денонощно от Централно диспечерско управление.

През март тази година „Южен поток транспорт“ подписа договора за изграждането на първия тръбопровод. Договорите за доставката на около 150 хиляди тръби, нужни за изграждането на първите две линиим, също са подписани. Първият тръбопровод трябва да влезе в експлоатация до края на 2015 година. Когато и четирите линии бъдат завършени към края на 2017 година, газопроводът ще има годишен капацитет за пренос на природен газ до Европа в рамките до 63 милиарда кубически метра.

Може да харесате още...