Siemens е номер 1 в устойчивото развитие

Siemens е номер 1 в устойчивото развитие

– В престижната класация Global 100 на изследователската група Corporate Knights компанията е глобален лидер в устойчивостта с общ резултат от 73,10 %;
– Siemens е на челните места в почти всяка от останалите категории.

На фона на новите данни за глобалното затопляне, според които 2016 г. е била най-топлата от началото на измерванията, Siemens бе обявена за глобален лидер в устойчивото развитие. Компанията зае първо място в престижната класация на базираната в Торонто изследователска група Corporate Knights.

Общо 4 хиляди компании с пазарна стойност от поне 2 млрд. долара бяха включени в проучването Global 100, представено по време на Световния икономически форум в Давос. Техните резултати бяха оценени в 14 категории в сферата на управлението на ресурсите, финансите и служителите.

Siemens e класирана на първо място с общ резултат от 73.10%. В останалите категории компанията също е поставена на едно от челните места.

Според авторите на изследването постиженията на Siemens в сферата на енергийната ефективност са изключителни. Това се дължи отчасти на увеличеното търсене от страна на клиентите на решения за енергийна ефективност и чиста енергия, но също така и на амбициозните вътрешни цели, които компанията е дефинирала.

Siemens си е поставила за цел да намали вредните си емисии наполовина до 2020 г. и да стане въглеродно неутрална до 2030 г. Само за една година от стартирането на кампанията компанията е редуцирала въглеродните си емисии с над 20 на сто благодарение на четири основни насоки на дейност: мащабни мерки за енергийна ефективност във всички нейни локации, въвеждане на децентрализирани енергийни системи в производствените й фабрики и офис сгради, използване на ниско-емисионни превозни средства и концепции за електрически транспорт в глобалния й автопарк и преминаване към чист енергиен микс чрез увеличаване използването на източници на енергия като природен газ и енергия от вятъра с нулеви или ниски емисии на въглероден диоксид. Като пример за високи постижения в сферата на енергийната ефективност е дадена новата корпоративна централа на Siemens в Мюнхен, която произвежда 90 на сто по-малко въглеродни емисии от сходни сгради и използва 90% по-малко електричество и  75% по-малко вода.

В резултатите от проучваните държавите с най-голям брой устойчиви компании са САЩ (19), Франция (12), Великобритания (11), Канада (6), Германия (6) и Холандия (5).
Класацията на Corporate Knights се прави ежегодно от 2005 г.

Siemens AG (с централи в Берлин и Мюнхен) е глобален технологичен лидер, чието име е символ на технологично съвършенство, новаторство, качество, надеждност и глобално присъствие в продължение на повече от 165 години. Компанията развива дейност в над 200 страни, предимно в сферата на електрификацията, автоматизацията и цифровизацията и е един от най-големите световни доставчици на енергийно-ефективни технологии. Siemens е водещ доставчик на офшорни вятърни турбини, турбини с комбиниран цикъл за производство на електроенергия и решения за пренос на мощности, както и пионер в областта на инфраструктурните решения, автоматизацията и софтуерните решения за промишлеността. Компанията е и водещ доставчик на медицинско оборудване за образна диагностика – в т.ч. системи за компютърна томография и магнитен резонанс – и лидер в сферата на лабораторната диагностика и клиничните информационни системи. За повече информация: www.siemens.com.

Siemens България е част от Siemens AG – световен лидер в производството на иновативни продукти, технологии и решения в сферата на електрификацията, автоматизацията и дигитализацията. Компанията е водещ доставчик на турбини с комбиниран цикъл за производство на електроенергия и решения за пренос на мощности, вятърни турбини, пионер в областта на инфраструктурните решения, автоматизацията и софтуерни решения за индустрията, както и на медицинско оборудване за образна диагностика и в сферата на лабораторната диагностика и клиничните информационни системи. В България компанията присъства вече 136 години. Част от структурата на Siemens в България е и фабрика за измервателна апаратура за продукти високо напрежение в гр. Правец. За повече информация: www.siemens.bg.


Вижте също...