pixel

Siemens и ФК „Байерн” подписаха 3-годишен договор за партньорство

Siemens и ФК „Байерн” подписаха 3-годишен договор за партньорство

Siemens и ФК „Байерн” подписаха договор за глобално партньорство. Фокусът е върху използването на дигиталните технологии, надграждайки досегашното им успешно сътрудничество. В допълнение Siemens става основен партньор на баскетболния тим на „Байерн”. Партньорството започва със старта на сезон 2017/18 и ще продължи три години.
„Алианц Арена” и „Ауди Доум” вече са оборудвани с множество решения на Siemens. В рамките на новото партньорство се планира да се увеличи делът на системите на Siemens на и около „Алианц Арена”, както и в офисите и тренировъчната база на клуба на „Зебенер щрасе”. Основна роля ще имат софтуерните и облачно-базирани услуги в областта на енергетиката, сградните технологии, сигурността и охранителните технологии, както и интелигентните мобилни решения.

Страст за постижения и качество

„Нашите технологии и познания за дигитализацията ще помогнат на клуба да постигне нови успехи и на национално, и на международно ниво, тъй като съвременният спорт изисква и висококачествени технологии. Siemens и ФК „Байерн” споделят обща страст към високите постижения и качество. В „Байерн” се преследва спортно съвършенство. В Siemens се търси инженерно съвършенство”, заяви Джо Кезер, президент и изпълнителен директор на Siemens AG. „Двамата баварски шампиони сега обединяват силите си. Бих искал топло да приветствам Siemens и да изразя предварително благодарността си за ангажираността и доверието на компанията. С нетърпение очакваме старта на това толкова важно за нас партньорство”, сподели Карл-Хайнц Румениге, председател на борда на „Байерн”.

В полза за феновете

Siemens ще използва пълната си експертиза и иновативна сила в сферата на електрификацията, автоматизацията и дигитализацията в полза на ФК „Байерн” и феновете му. С правилната комбинация от хора, технологии и дигитални услуги компанията ще даде възможност на клуба да генерира истинска добавена стойност в сферите на сградната автоматизация, противопожарната защита и сигурността.

Healthineers също става официален партньор

В тригодишния период на договора, който влезе в сила на 1 юли 2017 г., Siemens Healthineers също ще бъде официален и ексклузивен здравен партньор на ФК „Байерн”. Наред с другото, Siemens Healthineers ще оборудва тренировъчната база на клуба и „Алианц Арена” с най-новите здравни решения, които ще гарантират  профилактиката и успешното възстановяване на футболистите. Системите за обработка на медицински изображения, с които ще се изследват играчите на ФК „Байерн”, също ще бъдат доставени от Siemens Healthineers.

Може да харесате още...