Siemens и Китай ще си партнират в дигитализацията

Siemens и Китай ще си партнират в дигитализацията

Siemens сключи споразумение с китайското правителство и бизнес за продължаване на съвместните дейности за проучване на потенциала на цифровизацията и в подкрепа на мерките за модернизиране на индустриалния сектор в Китай. Документът бе подписан в Берлин в присъствието на германския канцлер Ангела Меркел и китайския президент Си Дзинпин.

„Цифровизацията и иновациите са от ключово значение за икономическото развитие на Китай. Като един от лидерите в индустриалната цифровизация, ние от Siemens сме щастливи от възможността да помогнем на Китай да отключи пълния потенциал за икономическо развитие на страната“, каза Джо Кезер, президент и главен изпълнителен директор на Siemens AG.

Въз основа на съществуващата рамка за сътрудничество между Siemens и Китайската комисия за национално развитие и реформи двете страни подписаха и меморандум за разбирателство, в който се определят съвместни дейности в областта на иновациите и прилагането на цифровите технологии. В отговор на инициативите „Произведено в Китай 2025“ и „Интернет +“ Siemens ще продължи да предлага решения за цифрови предприятия, които да подпомогнат модернизирането и преобразуването на индустриалния сектор в Китай. Компанията ще увеличи усилията си в областта на научноизследователската и развойната дейност и развитието на таланти за цифрово производство в Китай, като същевременно ще стимулира иновациите в сътрудничество с китайски партньори и ще участва в национални и местни иновационни проекти. Една от фокусните области е по-нататъшното проучване на използването на MindSphere – операционната облачна IoT система на Siemens.

Siemens също така подписа споразумение за стратегическо сътрудничество с Китайската авиокосмическа научна и индустриална корпорация (CASIC). Двете компании имат за цел да укрепят партньорството си в областта на индустриалния Интернет на нещата и интелигентното производство.

Сътрудничеството на Siemens с Китай датира от 1872 г., когато компанията въвежда първия точков телеграф. През октомври 1985 г. Siemens и бившето китайско Министерство на машиностроенето, електрическата и електронната промишленост подписаха Меморандум за цялостно сътрудничество за насърчаване развитието на машиностроенето, електрическата и електронната промишленост в страната – първото споразумение от този вид, постигнато след отварянето и реформирането на страната. Siemens и Китай подновиха меморандума за разбирателство през 2011 г. и 2016 г.


Вижте също...