pixel

Siemens и SAP обединяват сили в дигиталните услуги за енергийния и комуналния сектор

Siemens и SAP обединяват сили в дигиталните услуги за енергийния и комуналния сектор

Услугата под името SAP Meter Data Management by Siemens се очаква да излезе на пазара през второто тримесечие на 2017 г.

Siemens и SAP подписаха споразумение за глобално партньорство, според което SAP ще предлага в световен мащаб EnergyIP – водещата система на Siemens за управление на данни от „умни” измервателни системи. Сътрудничеството има за цел да отговори на изискванията на клиентите за дигитални бизнес модели в енергийния и комуналния сектор.  Решението на Siemens ще се предлага директно от SAP, улеснявайки продажбата и поддръжката му. Услугата под името SAP Meter Data Management by Siemens се очаква да излезе на пазара през второто тримесечие на 2017 г. Като част от споразумението SAP и Siemens планират да продължат сътрудничеството си с цел изграждането на основа за следващо поколение бизнес модели, които ще подпомагат всички бъдещи участници на енергийния пазар.

Новите бизнес модели са фокусирани върху надеждна и ефективна доставка на енергия в условията на преминаване към един все по-децентрализиран енергиен пазар. SAP и Siemens планират да помогнат на комуналните компании да интегрират генерираните в реално време данни от милиони свързани помежду си измервателни уреди и сензори, за да осигурят по-добра цялостна картина и контрол за всички производители и потребители на енергия  –  от големи електроцентрали до микро мрежи.

“Siemens и SAP имат установени дългогодишни отношения с комуналните компании и общините. Нашата платформа за умни мрежи EnergyIP в комбинация с предлаганите от SAP софтуeрни решения SAP for Utilities ще достигне до почти половината от всички енергийни комунални фирми по света и ще даде на клиентите ни интелигентни инструменти за практическа употреба на данните в съвременния свят, движен от информацията”, коментира Томас Цимерман, главен изпълнителен директор на бизнес звеното  на Siemens за цифрови мрежи. „Дигиталните бизнес модели ще бъдат ключов  фактор за промяна на енергийната система”, добавя той.
 
„SAP определя това сътрудничество като уникална възможност за нашите клиенти да се възползват от знанията и ноу-хауто на два от лидерите на пазара за IT/OT интеграция – Siemens и SAP”, коментира Хенри Бейли, глобален вицепрезидент на SAP Utilities. „Достъпът в реално време до данни от умни устройства в комбинация с клиентска и търговска информация ще помогне на доставчиците на комунални услуги да имат цялостен поглед върху техните клиенти и технически устройства. Очакваме всичко това да промени комуналните услуги в бъдеще“.

Може да харесате още...