Siemens излиза на пазара с нов интелигентен термостат

Интелигентен термостат за управление на жилищното отопление
Бързо въвеждане в експлоатация с интегриран помощник за навигация

Приложение за iOS и Android с множество функции

Siemens Building Technologies ще пусне нов интелигентен термостат за управление на жилищното отопление през ноември 2017 г. Само няколко минути са необходими, за да бъде  пуснат в експлоатация и управляван интелигентният термостат RDS110  чрез  мобилно приложение.

Термостатът е с вградени сензори за стайна температура, качество на въздуха, влажност и присъствие на обитателите и може да се комбинира с външни сензори за външни температури или ключове за отваряне на прозорци. Сензорният екран показва основната информация за лесна работа. Символът „Зелен лист“ показва дали отоплителното оборудване работи с най-висока енергийна ефективност. Термостатът е снабден със сензор за присъствие и автоматично превключва на комфортно ниво веднага щом бъде засечено присъствие. Седмичните програми за време за отопление и битова гореща вода се виждат в мобилното приложение и могат лесно да се коригират. Благодарение на многобройните функции за управление чрез приложението и сензорния дисплей, интуитивната работа и сензорното наблюдение на качеството на въздуха в помещенията, интелигентният термостат превръща помещенията в перфектни места, според изискванията на обитателите.

Контролът на термостата е интуитивен, използвайки мобилното приложение или местния сензорен дисплей. Интелигентният термостат е свързан към съвместим WLAN рутер, който гарантира, че данните се прехвърлят в „облака на Siemens“. Потребителите имат достъп до тези данни от приложението и удобно контролират до 12 термостата от мобилните си телефони. Приложението се предлага на редица езици, включително немски, английски, френски, италиански, испански и китайски.

Интелигентният термостат има алгоритъм за самообучение, който определя най-добрата стратегия за отопление за постигане на желаното ниво на комфорт с максимална енергийна ефективност. Термостатът избира оптималното време за стартиране на отоплението в зависимост от показанията на датчика. В рамките на един ден термостатът настройва стратегията за отопление към стаята и използваните отоплителни устройства, като по този начин допринася значително за по-ниското потребление на енергия и намаляване разходите за енергия.

Първокласният дизайн на 90 – милимитровия черен сензорен дисплей отразява изключителната технология на интелигентния термостат RDS110 на Siemens. Сензорният дисплей отговаря на условията на осветление в стаята и осигурява оптимална четливост. Екранът и неговите разнообразни опции за информация и контрол могат да бъдат напълно защитени срещу неразрешен достъп.

Термостатът може да бъде инсталиран и пуснат в експлоатация за много малко време. Инсталирането не изисква WLAN. Интегрираният асистент за навигация улеснява пускането в експлоатация, целият процес завършва в рамките на няколко минути само с няколко стъпки.

Интелигентният термостат притежава еu.bac клас AA сертификат и отговаря на eco-design Class IV за оптимална енергийна ефективност.


Вижте също...