pixel

Siemens оптимизира енергийната ефективност и надеждността на центровете за данни

– Компанията влиза в стратегическо партньорство с Vigilent;
– Осигурява интелигентно управление на охлаждането в центровете за данни в реално време;
– Гарантира подобрена термична оптимизация, спестяваща до 50% от общия разход за охлаждане.


Матиас Ребелиус
– главен изпълнителен директор на направление Сградни технологии, посочва: “С цел подобряване на ефективността на сградите Siemens работи с мениджъри на дейта центрове в цял свят. Това се осъществява посредством широк спектър от мерки и услуги за подобряване  на съоръженията – като например Demand Flow за оптимизация на охладителните инсталации. Партньорството ни с Vigilent представлява сериозна предпоставка за подобряване на тези възможности и е отличен пример за ангажимента ни към цифровизацията в строителната индустрия“.

Партньорството с Vigilent ще разшири набора от предложения на Siemens за термална оптимизация, което цялостно подобрява  дейта центровете, включително и охладителната инсталация. Това означава значително намаляване на енергийното потребление, същевременно увеличаване на капацитета  на охлаждане и гарантиране на надеждността на центъра за данни.

„Vigilent е пионер в използването на машинното самообучение за оптимизиране на термичнaта среда в дейта центровете“, казва Дейв Хъдсън – изпълнителен директор на компанията. „Чрез комбиниране на нашите решения с тези на Siemens, ние можем да увеличим конкурентоспособността си и да достигнем до важни за нас обекти по целия свят“.

Може да харесате още...