Siemens отново е номер 1 в World’s Most Admired Companies

Компанията оглавява класацията в своята категория за трета поредна година

За трета поредна година Siemens заема първо място в своята категория Industrial Machinery в престижната класация на сп. Fortune – World’s Most Admired Companies 2018. Проучването оценява компаниите с най-добра репутация в света на базата на цялостен анализ на техния имидж.

В тазгодишната класация World’s Most Admired Companies са включени над 680 фирми от 50 индустрии и 29 държави. Победителите се определят чрез гласуване, в което участват близо 3900 топ мениджъри, анализатори и експерти.

Крайните резултати в представителната класация на сп. Fortune, провеждаща се за 63-и път, се формират въз основа на оценката по 9 критерия. Това са иновации, управление на персонала, финансова стабилност, дългосрочна стойност на инвестициите, управление на корпоративните активи, качество на управление, качество на продуктите и услугите, корпоративна социална отговорност, глобална конкурентоспособност. Siemens е лидер по всички критерии, която я класира на първо място в нейната категория Industrial Machinery.

Siemens AG (с централи в Берлин и Мюнхен) е глобален технологичен лидер, чието име е символ на технологично съвършенство, новаторство, качество, надеждност и глобално присъствие в продължение на повече от 165 години. Компанията развива дейност в над 200 страни, предимно в сферата на електрификацията, автоматизацията и цифровизацията и е един от най-големите световни доставчици на енергийно-ефективни технологии. Siemens е водещ доставчик на офшорни вятърни турбини, турбини с комбиниран цикъл за производство на електроенергия и решения за пренос на мощности, както и пионер в областта на инфраструктурните решения, автоматизацията и софтуерните решения за промишлеността. Компанията е и водещ доставчик на медицинско оборудване за образна диагностика – в т.ч. системи за компютърна томография и магнитен резонанс – и лидер в сферата на лабораторната диагностика и клиничните информационни системи. За повече информация: www.siemens.com.

Siemens България е част от Siemens AG – световен лидер в производството на иновативни продукти, технологии и решения в сферата на електрификацията, автоматизацията и дигитализацията. Компанията е водещ доставчик на турбини с комбиниран цикъл за производство на електроенергия и решения за пренос на мощности, вятърни турбини, пионер в областта на инфраструктурните решения, автоматизацията и софтуерни решения за индустрията, както и на медицинско оборудване за образна диагностика и в сферата на лабораторната диагностика и клиничните информационни системи. В България компанията присъства вече 136 години. Част от структурата на Siemens в България е и фабрика за измервателна апаратура за продукти високо напрежение в гр. Правец. За повече информация: www.siemens.bg.


Вижте също...