pixel

Siemens предлага безплатно обучение по сградна автоматизация

– Центърът за иновации в сградните технологии (GECC) стартира Siemens Engineering Class от ноември 2017 г.

– Най-добре представилите се участници ще получат възможност за стаж в Siemens България

Най-бързо развиващото се звено на Siemens България – Центърът за иновации в сградните технологии (GECC), започва нов проект за безплатно специализирано обучение. Siemens Engineering Class, който ще стартира през м. ноември 2017 г., ще предложи на участниците двудневно обучение в иновативна технологична област като сградната автоматизация.

Началото на инициативата бе дадено по време на изложението „Дни на кариерата” в Технически университет – София. Siemens България участва традиционно в изложението за работодатели, организирано от най-голямото техническо висше учебно заведение в страната.

Във фокуса на програмата на обучението са иновативните разработки на компанията – Desigo CC и Desigo Room Automation. Могат да кандидатстват както професионално ангажирани в сферата на сградната автоматизация, така и студенти в технически университети и професионалисти от други сектори, но с интерес в тази област.

Техни обучители ще бъдат специалисти от Центъра с доказан опит и ноу-хау. На завършилите ще бъде издаден сертификат, а най-добре представилите се ще получат предложение за платен стаж в Центъра.

Датите на отделните групи за 2017 г. са съответно 31 октомври – 1 ноември, 8 – 9 ноември, 15 – 16 ноември и 22 – 23 ноември. Желаещите да се запишат могат да го направят на www.siemens.bg или на имейл [email protected], като изпратят данни за контакт, както и предпочитаните от тях дати за курса.

„Сградните технологии са изключително перспективна област за развитие и вярваме, че с нашата експертиза и познания бихме могли да помогнем както на начинаещи ентусиасти, така и на хора с базови познания в тази сфера, да надградят уменията си, а защо не и да получат предложение за работа в световен лидер в сферата на сградната автоматизация като Siemens. Именно това е целта на Siemens Engineering Class”, заяви Румен Стоименов, ръководител на Центъра.

Стартирал през далечната 1998 г. едва с няколко души персонал, през годините Центърът се утвърди като едно от най-иновативните звена в структурата на направление Сградни технологии на Siemens. В момента в него работят над 90 души, като досега инженерите от GECC са реализирали повече от 3700 проекта в над 20 държави.

Портфолиото на Центъра покрива пълния цикъл на сградна автоматизация, включително програмиране на ниво контролери, графично изобразяване и контрол чрез мениджмънт станция, управление на климатизацията, съвременни системи за стайно регулиране, пожароизвестяване и контрол на достъп и други.

Сред емблематичните проекти на GECC са парижкият хотел „Риц”, новият терминал на летището в Мюнхен, сградата на Европейския парламент в Брюксел и много други. Най-усъвършенстваният продукт на Siemens в сградната автоматизация – платформата Desigo CC, също носи „българска ДНК” благодарение на работата на експертите от Центъра, които имат сериозно авторско участие в разработването ѝ. За повече информация: www.siemens.bg.

Може да харесате още...