Siemens пуска на пазара нов термостат

Направление Сградни технологии на Siemens лансира на пазара нов смарт термостат за управление на жилищно отопление. Инсталацията на термостата RDS110 отнема само няколко минути, като той може да бъде управляван чрез приложение за мобилни телефони. Също така:

– Приложение за iOS и Android с множество функции гарантира удобство и контрол;

– Индикира качеството на въздуха в стаята благодарение на вграден сензор за качество на въздуха;

– Възможност за управление на увлажнител или БГВ чрез термостата или мобилната апликация;

– Иновативна Green Leaf (RoomOptiControl) функция за енергийна ефективност.

Термостатът е с вградени сензори за стайна температура, качество на въздуха, влажност и присъствие, като може да бъде комбиниран с външни сензори за температурата или такива за отворени прозорци. Сензорният екран предоставя най-съществената информация, гарантирайки лесна употреба.

Контролът на термостата се извършва, чрез мобилно приложение или локален сензорен екран. Термостатът е свързан към WLAN рутер, чрез който данните се прехвърлят в „облака” на Siemens. Потребителите имат достъп до тези данни чрез мобилното приложението и могат удобно да контролират до 12 термостата през мобилните си телефони. Приложението се предлага на различни езици, включително немски, английски, френски, италиански, испански и китайски.

Смарт термостат разполага с алгоритъм за самообучение, който определя най-добрата стратегия за достигане на желаното ниво на комфорт при максимална енергийна ефективност. Уредът избира оптималното време за стартиране на отоплението в зависимост от показанията на сензора. В рамките на един ден термостатът настройва стратегията за отопление спрямо стаята и използваните устройства в нея, като така допринася значително за по-ниското енергопотребление и намалява енергийните разходи.

Впечатляващият дизайн на 90-милиметровия сензорен екран съответства на върховата технология, използвана за интелигентния термостат RDS110. Екранът реагира на осветеността в стаята и осигурява оптимална читаемост. Екранът и разнообразните му опции за информация и контрол са напълно защитени срещу неоторизиран достъп.

Термостатът може да бъде инсталиран и въведен в експлоатация за много кратко време. За инсталацията не се изисква WLAN. Интегрирано упътване улеснява пускането в експлоатация, а целият процес завършва в рамките на няколко минути само с няколко действия.

Интелигентният термостат притежава сертификат eu.bac Class AA и отговаря на еко-дизайна Class IV за оптимална енергийна ефективност.


Вижте също...