Siemens разшири гамата си с четири нови модела компактни комуникационни контролера

Siemens разшири гамата си с четири нови модела компактни комуникационни контролера

Направление Сградни Технологии на Siemens разшири гамата си от изпълнителни механизми OpenAir с четири нови модела компактни комуникационни контролера и ново устройство за параметризиране. Те са подходящи за системи с променлив дебит на въздуха (VAV). С добавянето новите модели, гамата от изпълнителни механизми OpenAir вече е съвместима с основни стандарти за комуникация, като KNX, BACnet и Modbus.

Благодарение на използваните принципи на измерване на диференциалното налягане и специален алгоритъм за управление, регулаторите работят бързо и с висока точност. Сред предимствата на четирите нови модела са лесното параметризиране и осигуряването на високо ниво на прецизност и гъвкавост. От своя страна, множеството режими и възможността за работа с различни комуникационни стандарти (KNX S-/LTE-Mode, KNX PL-Link, Modbus RTU, BACnet MS/TP) осигуряват на регулаторите лесно и безпроблемно интегриране във всяко приложение и система, включително и към такива, изпълнени от други доставчици. Предимство на контролерите е и възможността за монтажа им на комуникационна шина, което елиминира необходимостта от използване на, отнемащото значително по-дълго време окабеляване от точка до точка (point-to-point wiring). По този начин се пестят време и средства в процеса на инсталация. Допълнително улеснение са и номерираните и цветно кодирани кабели, както и маркираните свързващи накрайници за тръби под налягане.

Друго допълнение е модулният контролер, който превръща всяко стандартно 3-позиционно задвижващо устройство от гамата OpenAir в подходящо за използване във VAV (Variable Air Volume) система. Комбинацията от модулен регулатор и задвижващо устройство от гамата OpenAir представлява много добро решение за приложения, изискващи осигуряване на високо ниво на безопасност, както и за такива, в които са налични големи зони с вентилационни решетки.

От своя страна, новото устройство за дистанционно параметризиране AST20 е съвместимо с всички VAV регулатори от гамата OpenAir. То разполага с вградена защита срещу прах и водни пръски (IP54) и предлага лесно използваем потребителски дисплей и интуитивно меню, което улеснява въвеждането и експлоатацията на VAV регулаторите.

Всички задвижващи устройства от гамата OpenAir имат двуизмерен баркод. Сканирането му с помощта на мобилно устройство, през HIT приложението на Siemens, дава незабавен достъп до информация за продукта като технически данни и инструкции за инсталиране. В допълнение, задвижващите устройства могат да бъдат съобразени с изискванията на потребителя по отношение на дължина на кабела, тип кабел, свързваща система, фирмено лого и т.н.


Вижте също...