pixel

Siemens разшири серията сферични вентили Acvatix

С новите модели, портфолиото на Siemens вече предлага пълна гама сферични вентили, осигурявайки на потребителите достъп до модели за всякакви приложения със затворен циркулационен контур на студено и горещо водоснабдяване. Сферичните вентили с външна резба от серията Acvatix са с точно калибриран коефициент на потока и голям диапазон от номинални размери, осигуряващи широко приложение. Те са с нисък въртящ момент, което намалява потреблението на електроенергия, като за всеки модел се предлага и подходяща задвижка.

Новите модели сферични вентили са с максимален действителен дебит kvs от 1 до 63 m3/h, и се предлагат в номинални размери от DN15 до DN50 mm. Те поддържат налягане на затваряне (Δps) до 1400 kРа и максимално диференциално налягане (Δpmax) от 350 kРа. Подходящи са за потоци с температура от -10 °C до 120° C. Благодарение на фино калибрирания дебит kvs, хидравличният контур може да бъде прецизно проектиран за изчисления номинален поток. Това, заедно с напълно надеждното водно уплътнение клас 5 съгласно EN60534-4 L1, допринася за високата енергийна ефективност на вентилите.

Предварително монтираното присъединително тяло към задвижката осигурява безпроблемно свързване с вентила. Уникалната конструкция на вентила е със самоцентрираща се сфера, което гарантира извънредно нисък въртящ момент. Резултат от това предимство е използването съответно на по-малки задвижки, което допълнително намалява разходите и спестява енергия.

Всички сферични вентили Acvatix са изработени от 100% DZR (устойчив към загуби на цинк) месинг, а самите сфери са хромирани и полирани. В комбинация с оптимизираната геометрия на потока и отпадането на необходимостта от използване на допълнителни компоненти, предразположени към замърсяване, което осигурява по-дълъг експлоатационен период на продукта, без необходимост от поддръжката му. Сферичните вентили на Siemens се доставят с лазерно гравирана информация относно типа, размерите, посоката на потока, разположението на сферата, както и стойността на kvs. В допълнение, съответната задвижка разполага с информационен код DMC (data matrix code), който може да бъде сканиран с мобилно устройство за достъп до техническите характеристики на продукта, инструкциите за монтаж и друга необходима информация.

За всички модели е налично топлоизолационно покритие, което се предлага като отделна окмоплектовка. То може лесно да се поставя и сваля, благодарение на закрепването hook-and-loop.

Електромоторните задвижки OpenAir, които са подходящи за монтаж към новите сферични вентили, могат да бъдат използвани в температурния диапазон от -32 °C до 55 °C. Те са снабдени със защита от претоварване и поддържат аварийна функция (при някои модели), като предлагат свързващ механизъм с бързо освобождаване за монтаж на вентила към задвижката. В зависимост от модела, са с работно напрежение AC230V или AC/DC24V и поддържат 2- или 3-точково и 0…10 V управление. Маркировката, дължината на кабела, видът кабел, както и присъединителната система, могат да бъдат персонализирани, според изискванията на потребителя.

Може да харесате още...