Siemens разширява гамата сферични вентили от серия Acvatix

Siemens

Siemens допълва своето портфолио с класически сферични вентили за отворенo/затворенo положение, както и сферични вентили за променящо се положение с L или Т тип сфера. Едновременно се лансират и нови модели задвижки за съответните сферични вентили. По този начин заедно с контролните и предпазни спирателни вентили, които вече са в употреба от 2 години, Siemens предлага на пазара пълна гама от компактни сферични вентили за затворени системи за студена и топла вода.

Новите сферични вентили от Siemens покриват максимален дебит при номинален размер и достигнат високи стойности на потока (kvs) между 5 и 96 м³/ч. Kомпактният им дизайн осигурява лесен монтаж дори и в тесни пространства. Потребителите могат да спестяват разходи, използвайки по-икономични вентили, които предлагат по-голяма Kvs стойност в същия номинален размер. Сферичните вентили имат уникален дизайн с интегрирани О-пръстени, което намалява въртящия момент. Това позволява използването на по-малки задвижки, което допълнително намалява разходите и спестява енергия.

Siemens

Сферичните вентили са налични в номинални размери от DN15 до DN50 и поддържат налягане на затваряне (Δps) до 1400 kРа и максимално диференциално налягане (Δpmax) от 350 кРа. Те са подходящи за температура от -10 °C до 120°C. Пренебрежимо малкият пропуск през уплътнението от 0.0001 от стойността на Kvs е основен фактор, допринасящ за високото ниво на енергийна ефективност във вентилите.

Всички сферични вентили Acvatix са изработени от 100% DZR (устойчив на обезцинковане) месинг, а самите сфери са хромирани и полирани. В комбинация с оптимизираното триене на шпинделите, това води до по-дълъг експлоатационен период на продукта, без необходимостта от поддръжка. За всички модели е налично топлоизолационно покритие, което се предлага като отделен аксесоар. То може да бъде използвано при температура от 90°C и е лесно за поставяне и отстраняване, благодарение на монтажната технология hook-and-loop.

Електромоторните задвижки, които са подходящи за монтаж към новите сферични вентили, могат да бъдат използвани в температурен диапазон от -32°C до 55°C. Те разполагат със защита от претоварване и аварийна функция (връщаща пружина) на някои модели. Електромоторните задвижки могат да се регулират ръчно (чрез позиционен индикатор или автоматично регулиране) и предлагат уникален, бързо-освобождаващ механизъм на захващане за монтаж на вентила/задвижката. В зависимост от модела, те използват работно напрежение AC230V или AC/DC24V и поддържат 2- или 2/3-активационни точки.

За повече информация можете да посетите www.siemens.com/acvatix.
За контакти: icbt.bg@siemens.com