Siemens разширява портфолиото си от изпълнителни механизми

Направление Сградни технологии на Siemens България разширява гамата си от Open Air изпълнителни механизми за ОВК (отопление, вентилация и климатизация) приложения с нови модели с 4 Nm въртящ момент. В същото време добавя нови характеристики към изпълнителните механизми с 2 Nm въртящ момент.Новите задвижки на направление Сградни технологии могат да управляват въздушните клапи по-фино, като по този начин постигат по-висока икономия на енергия и подобряват комфорта.

Изпълнителните механизми с пружинен самовъзврат се използват предимно в случаите, когато е необходима пружинна сила, за да могат подвижните жалозийни решетки да се преместят в определена безопасна позиция.

Новите изпълнителни механизми с въртящ  момент 2Nm са налични както за AC 230 V така и за AC/DC 24 V. Това означава по-голяма гъвкавост и по-малко усилия при инсталирането, тъй като не е необходимо да се инсталира допълнително захранване, независимо от спецификата на задвижката.

Задвижките с 2 Nm са подходящи не само за вентилационни приложения, но и за приложения с вода  като отопляеми и охладени тавани. В тези случаи те допринасят за ефикасно решение, като използват новите  сферични вентили на Siemens.

Всички нови изпълнителни механизми са снабдени с превключвател ”ляво-дясно”, който позволява промяна на посоката на въртене без допълнителна необходимост от окабеляване. С клас на защита IP54  новите модели са силно устойчиви на прах и вода и по този начин предлагат по-голяма надеждност по време на работа.

Съвременните задвижващи механизми за въздушни клапани от семейство Open Air се монтират бързо и лесно благодарение на новия самоцентриращ се адаптер на вала. Други предимства са и изключителна устойчивост и дълъг живот на продукта от около 100 000 пълни и 5000 000 частични цикъла.

Както всички продукти от серията Open Air, новите механизми имат отпечатан QR код , който позволява незабавен онлайн достъп до информация за продукта (продуктова информация, инструкции за инсталиране и т.н.)


Вижте също...