Siestorage Siemens AG и AES Corporation планират обща компания под името Fluence за съхранение на електроенергия

Siestorage Siemens AG и AES Corporation планират обща компания под името Fluence за съхранение на електроенергия

Siestorage Siemens AG и американската компания AES Corporation планират да създадат обща компания под името Fluence, която ще предлага в международен мащаб технологии и услуги за съхранение на енергия. Дела на Siemens и AES ще е с равен дял от по 50%. Основният офис, според съобщение на sunnik.com.ua ще е във Вашингтон, като филиал на компанията ще има и в германския град Ерланген. Намерението е Fluence да е независима в дейността си от компаниите майки.

Очакването е сделката да приключи през четвъртото тримесечие на 2017 календарна година, след получаване на всички необходими официални съгласувания.

Новосъздадената компания Fluence ще предлага на клиентите си широк набор от решения за съхранение на електроенергия с помощта на комбинацията на платформата  Advancion от AES и платформата Siestorage от Siemens, както и широк спектър от услуги. Това ще осигури за клиентите възможност да реагират доста добре на „фрагментираният, но бързо растящ пазар на системите за съхранение на електроенергия“.

Генералният директор на подразделението за енергиен мениджмънт на компанията Siemens Ралф Кристиан отбелязва, че на растящия днес пазар на системи за съхранение на електроенергия, на който са представени най-различни технологии, клиентите търяст надеждни партньори с широк портфейл от продукти и познаване на енергийния пазар. Целта на Fluence е да затвори тази „важна пазарна ниша“.

Двете компании AES и Siemens са сред водещите световни доставчици на системите за съхранение на електроенергия. Общо двете компании участват в 46 проекта, свързани със системи за съхранение на енергия с обща мощност от 455 МВт в 13 страни. Сред тях е и най-големият в света проект за акумулиране на електроенергия на базата на литиево-йонни батерии в Сан Диего, Калифорния, САЩ.

3e-news.net


Вижте също...