Сигурност и надежност с вакуум – помпите Busch

Busch

Адара Инженеринг е официален представител за България на европейския лидер на вакуум-помпи и системи, немската фирма “Busch”. Продуктите произвеждани от Busch са предназначени за създаване и поддържане на индустриален /груб и фин/ вакуум. Помпите са различни видове: маслени, с воден пръстен, палцеви, лобови, въздуходувки, сухи  и  намират приложение в хранително-вкусовата, печатарската, химическата, фармацевтичната, металургичната, дървопреработвателната,  текстилната, керамичната, пивоварната промишленост. Освен това помпите на Busch се използват като елементи от модулни системи в медицината и електрониката, за пневматичен транспорт, опаковане, термофори, пречиствателни станции и др. Вакуум-помпите с марката Busch са надеждни, компактни, лесни за поддръжка и с висока енергоефективност. Сертифицирани са по най-новите световни стандарти  за качество, енергоспестяване и опазване на околната среда.

Сухи вакуум – помпи и компресори Mink– роторно палцеви вакуум помпи и компресори за ниско налягане

Вакуум помпи и компресори на фирма “Busch” от серия “Mink” са специално проектирани за индустриални приложения, където е необходим постоянен вакуум или напълно сух компресиран въздух при големи дебити. При тези модели няма триещи се части, което облекчава поддръжката, намалява времето на престой и повишава ефективността.

Mink

Параметри:
– дебит: 50 – 500 m³/h;
– пределен вакуум или налягане: 20 mbar – 2 bar.

Приложениe – печатарска промишленост, при производство на безалкохолни напитки, керамични и пластмасови изделия, в екологични технологии, при пневматични задвижвания и др.

Предимства:
– за вакуум и налягане с малък пусков момент;
– работа без пряк контакт с атмосферата;
– не изискват поддръжка;
– висок К.П.Д.;
– честотата, обема на потока и диференциалното налягане са регулируеми.

Вакуум – помпи с воден пръстен Dolphin

Dolphin

Вакуум помпи и компресори на фирма “Busch” от серия “Dolphin” са предназначени за продължителна работа. Предлаганата широка гама модели и принадлежности позволяват адаптацията на помпите към всеки индустриален процес. Критични процеси като евакуация на газове, съдържащи влага, не са проблем за тези помпи. Допълнително предимство е надеждният дизайн и материалите на изработка, ориентирани към съответните приложения.

Параметри:
– дебит: 21 – 1590 m³/h;
– пределен вакуум: 33 mbar.

Приложениe – при производство на храни и безалкохолни напитки, в химическата промишленост, производство на пластмасови изделия и др.

Предимства:
– едностъпални и двустъпални за отвеждане на влажни газове и пари;
– здрави и с доказано надежден дизайн;
– не изискват поддръжка;
– голямо разнообразие на размери и модели на помпите.

Сухи винтови вакуум-помпи Cobra

Спираловидните ротори с променливо зацепване на вакуум помпи “Busch” от серия “Cobra”, изработени като единични детайли със специално покритие, монтирани в работната камера на вакуум помпи “Cobra”, обезпечават надеждна, безопасна и високо ефективна работа при тежки условия в редица индустриални процеси.

Cobra

Дебити: от 70 до 2000 м³/ч
Пределен вакуум: 0.01 – 0.05 милибара

Приложения: универсални приложения за много процеси в различни индустрии като

химическа, фармацевтична, електронна и др.

Предимства:
– безконтактни процеси и операции;
– температурен контрол, ATEX- сертифицирани за работа във взривоопасна среда;
– модулна конструкция, позволяваща оптимална адаптация;
– могат да се регулират честотата, дебитите и диференциалното налягане.

За контакт с Адара Инженеринг и повече информация.

Вижте също...