pixel

SiOS® на Olimpia Splendid е инсталация, използваща възобновяеми енергийни източници и осигуряваща максимален комфорт у дома

SiOS

Интегрираната система SiOS е пълно и ефективно решение за Вашия дом. Базира се на използването на възобновяема енергия, благодарение на перфектното съчетание на

термопомпите Sherpa®,
вентилаторните конвектори
Bi2 и
домашното управление Aquadue
.

Милано, март 2017 г. – SiOS® е иновативното решение на италианския производител Olimpia Splended, за отопление чрез възобновяеми енергийни източници, което осигурява максимален комфорт у дома в новопостроени сгради или в ремонтирани жилища със стандарт за висока енергийна ефективност.

Цел, постигната благодарение на перфектното съчетание на трите елемента, които изграждат системата: термопомпа Sherpa®, вентилаторни конвектори Bi2 и домашно автоматизирано управление Aquadue, което контролира и регулира работата на системата.

SiOS® е система с уникални характеристики по отношение на ефективност и гъвкавост и изпреварва другите традиционни комбинации от:

термопомпа + сплит система
или
вентилаторни конвектори + подово отопление.

SiOS

SiOS® е система с три елемента идеално интегрирани за 100% възобновяема енергия и ефективност. Системата има своето технологично сърце в лицето на многофункционалната термопомпа Sherpa Aquadue® и благодарение на патентованата си технология, тя е първата, която може да произвежда целогодишно охлаждане и битова гореща вода. В допълнение, модела Aquadue Tower е с вграден бойлер и осигурява горещата вода с висока температура (до 75°C), независимо от външните климатични условия.

В помещенията комфортът се управлява от гамата от инсталирани вентилаторни конвектори модели Bi2®, които имат еднакво загряване на цялата повърхност и по този начин по-голяма излъчваща повърхност, за да достигнат желаната топлина по-бързо и да поддържат зададената температура с по-малко енергия и без вентилация. През топлите месеци те охлаждат, изсушават и филтрират въздуха. Тези конвектори се характеризират с уникален дизайн, намалено водно съдържание (с дебелина на панела само 12,9 см) и са изключително безшумни.

SiOSSiOS

От основно значение е и управлението Aquadue®, което позволява самостоятелно конфигуриране на инсталацията, както и дистанционно наблюдение и управление на всички функции с приложението SiOS®.

Системата SiOS® Olympia Splendid включва:
– Климатизация, отопление и БГВ до 75°C;
– Пълен комфорт: климатизация и БГВ едновременно;
– Система за дистанционно наблюдение и контрол (чрез компютър или смартфон и таблет);
– БГВ гарантирано независимо от външните климатични условия и без нужда от интеграция;
– Подсигурено БГВ – 40°C до 3,6 дни;
– Отопление чрез излъчване и вентилация;
– Климатизация и отстраняване на влага.

Технически характеристики на SiOS® Olympia Splendid:
– Пълна инверторна система;
– Мощности от 6 до 16 кW;
– Използване на възобновяеми ресурси;
– Поливалентна термопомпа;
– Висока температура за БГВ с възстановяване на топлината;
– Енергиен клас A / A +;
– COP>4;
– Управление на климатичните криви за топло и студено;
– Централизирано, локално и дистанционно управление;
– Modbus с часово програмиране;
– Уеб достъп чрез SiOS® App.

За контакт и повече информация: www.olimpiasplendid.bg.

 

Може да харесате още...