pixel

Система от дросели с клапан осигурява стабилно отопление

OptiPa

Инсталирането на системата от дросели с клапан OptiPa осигурява стабилно налягане на подаването в котела на Naturparkhotel der Waldfrieden в Льорах, Германия. По този начин новата изпускателна система може да се регулира с помощта на интелигентно управление, независимо от вятъра и времето.

OptiPa се използва за постоянно наблюдение на налягането. Тя осигурява постоянно отрицателно налягане в целия кръг и може да се управлява в зависимост от метеорологичните условия. По този начин оптималната скорост на отработените газове предотвратява появата на неприятни утайки и допринася за добрата атмосфера в спа хотела.

Устройството се намира в областта на свързващата тръба между котела и вертикалния димоотвод. Котелът изстива по-бавно, поради което се нуждае от по-малко пускания и образува по-малко сажди.

OptiPa

Устройствата надолу по веригата като топлообменници и филтри се замърсяват значително по-малко, което намалява усилията и разходите за поддръжка. Изпускателната клапа, задвижващият механизъм и клетката за налягане комуникират чрез централен контролен блок.

Новата концепция за отопление на традиционния хотел предвижда 90 до 95% топлинна енергия от топлогенератор на биомаса. Стабилните условия на налягане са съществени за ефективното и екологично отопление. Поради местоположението на хълма обаче, вятърът и метеорологичните условия са особено предизвикателни за новата система. Със системата OptiPa, Schrader предоставя подходящо и енергийно ефективно решение.

Снимки: Schräder Abgastechnologie

Може да харесате още...