pixel

Системата VRV IV с рециклиране на топлина на Daikin Europe

Daikin VRV IV

Най-голямата крачка напред в ефективността, след инверторния компресор!

Daikin Europe направи голяма крачка, повишавайки ефикасността на климатичния контрол с VRV IV системата с рециклиране на топлина. Новата система притежава не само по-добра ефективност с 28% спрямо старите поколения VRV, но и по-голяма гъвкавост и може да бъде инсталирана по-бързо, от която и да е система за рециклиране на топлина.

Организациите все повече търсят цялостни решения за климатичен контрол от дизайн до поддръжка и изискват високи нива на комфорт и ниски нива на енергопотребление и отделени емисии на въглероден двуокис.Постигането на това изисква сериозна промяна и Daikin я направи с VRV IV с рециклиране на топлина.

Със съвременното оборудване и интелигентен контрол на VRV IV системата с рециклиране на топлина, интегрира отопление, охлаждане, вентилация, въздушни завеси и производство на топла вода. Освен това, системата рециклира „свободна” топлина от области, нуждаещи се от охлаждане и я използва в други области, нуждаещи се от отопление както и затопляне на вода. За офиси, хотели, ресторанти, спа центрове, здравни заведения, магазини и обществени сгради, това означава оптимален комфорт и висока ефективност (COP до 10).

Най-ефективното е дори още по- ефективно

Системата на Daikin с три тръби за рециклиране на топлина и досега се считаше за най-ефективната на пазара, но летвата бе вдигната още по-високо с трите революционни нововъведения: променлива температура на хладилния агент, постоянно отопление по време на размразяване и VRV конфигуратора.

Daikin VRV IV

Технологията за променлива температура на хладилния агент седи в основата на драматичното увеличение на ефективността. Чрез постоянно настройване на температурата на хладилния агент към потребностите за отопление и охлаждане, енергопотреблението се намалява, ефективността се повишава с 28% и се увеличава комфорта. Към това се добавя и фактът, че високите температури на хладилния агент предотвратяват студените течения.

Постоянното отопление по време на размразяване също спомага за комфорта, като по този начин се избягва спада на температурата в помещенията през периода на размразяване, което може да се случи с други системи. Това прави VRV IV идеална при моновалентни приложения за отопление.

И накрая, VRV конфигураторът ускорява инсталацията и въвеждането в експлоатация и позволява лесно да се управляват множество системи на различни локации.

Daikin VRV IV

По-гъвкав и ефективен дизайн

Когато става дума за дизайн, VRV IV системите с рециклиране на топлина са възможно най-гъвкавите. Тяхната модулност позволява да се оразмерят за всякаква големина сгради и лесно да се преконфигурират при възникване на нови нужди или промени на вътрешното оформление. Гъвкавостта е подобрена от новите и уникални едно и многопортови BS-box, с които системата е по-лесна за инсталиране и по-тиха, и така става подходяща за помещения като спални. За цялостно решение, Intelligent Touch Manager на Daikin може да свърже климатичното управление с другите системи за сградно управление.

По-бърза и по-ефективна инсталация

По-бърза инсталация и въвеждане в експлоатация благодарение на VRV конфигуратора. Еднопортовият BS-box е проектиран специално за труднодостъпни места. Новите BS- box до 16 порта са най-компактните и леки на пазара и значително намаляват времето за инсталация, сравнени с еднопортовите BS-box.

Системата за рециклиране на топлина на Daikin VRV IV – крачка напред в ефективността

Налична през втората половина на 2014 системата за рециклиране на топлина на Daikin VRV IV предлага цялостно и високоефикасно решение за климатичен контрол, като интегрира отопление, охлаждане, въздушни завеси, топла вода и вентилация с останалите жилищни системи. VRV IV предоставя цялостна ефективност, не само най-добрата оперативна ефективност, но и най- ефективната по отношение дизайн и монтаж.

Може да харесате още...