pixel

Системи на водна основа и покривни климатични инсталации

Panasonic

Panasonic разширява своето портфолио от търговски и промишлени решения за отопление, вентилация и климатизация, за да включи системи на водна основа и покривни климатични системи. Новата продуктова гама на Panasonic предлага изключително гъвкави възможности за дизайн и е подходяща за различни проекти, като супермаркети, индустриални компании или жилищни комплекси и хотели. Но големи проекти като летища, търговски центрове, големи офис комплекси или болници също могат да се отопляват или охлаждат с водни системи. Покривните климатични инсталации също осигуряват приток на свеж въздух.

Системи на водна основа

Новите уреди в гамата ECOi-W включват чилъри/ охладители въздух-вода и термопомпи с мощност между 50 и 1240 kW. В допълнение към стандартните за индустрията хладилни агенти като R32, се предлагат и устройства с R513A и естественият хладилен агент R290. Освен това като част от серията ECOi-W, Panasonic предлага и охладители вода-вода и термопомпи с мощности до 1650 kW. Серията ECOi-W е оборудвана с различни технологии и покрива широк температурен диапазон, вариращ от -15°C за охлаждане на процеси до +20°C за поддържане на ИТ охлаждане в сървърни помещения и центрове за данни.

Системата ECOi-Loop

Вътрешните тела на системата ECOi-Loop са термопомпи с водна връзка, които позволяват различни климатични условия в различните помещения на сградата. Системите са оборудвани с компресор и два топлообменника. Това означава, че кондензационната топлина, която водната верига поглъща от устройствата в режим на охлаждане, може да бъде върната на устройствата в режим на отопление и обратно, създавайки балансирана и високоефективна система, в която отоплението или охлаждането могат да се извършват едновременно. Допълнителни устройства за отопление или охлаждане на водата (термопомпи, чилъри и др.) не са необходими, ако охлаждащите и отоплителните товари в системата са балансирани и температурата във водния кръг винаги да се поддържа между 16 и 32°C.

Климатизация и вентилация с покривни климатични инсталации

За да отоплява и охлажда големи обекти като търговски центрове, промишлени обекти или летища с едновременно подаване на свеж въздух, Panasonic предлага лесни за инсталиране и спестяващи място покривни климатични модули като част от серията ECOi. Устройствата се монтират директно на покрива или в близост до сградата. Капацитетът варира от 106 kW до 140 kW и може да бъде значително разширен чрез каскадно свързване.

Компанията е представена на българския пазар от Panasonic България.

Снимки: Panasonic

Може да харесате още...