pixel

Системно решение и максимален комфорт от Hoval за производствената сграда на PalemonTech

Hoval

На 18 март, събота, бе открита официално производствената сграда на PalemonTech в Монтана, където Hoval имаше удоволствието да достави цялостно системно решение за отопление, вентилация и битова гореща вода.

Проектът бе изготвен от екипа на архитектурно бюро Ваника 2 ООД, като за отопление на производствената площ бе избрана децентрализираната система с покривни апарати Hoval TopVent. Разположени на покрива, те спестяват място и обем, а в същото време разпределят равномерно и затоплят целия обем по площ и височина. Благодарение на патентованата система AirInjector разликата в температурата на всеки 10 метра височина е само 1°С, а в работната зона няма усет за течение. Само 4 апарата са достатъчни, за да затоплят цялата площ от 2500 m².

Hoval

Описание на системното решение:

Четири броя покривни апарати Hoval TopVent се грижат работната атмосфера комфортна. Два от тях подават пресен въздух TopVent MH, а други два TopVent DHV работят на рециркулация.

Покривните апарати TopVent MH с подаване на пресен въздух са разположени така, че да осигурят равномерно подаване на пресен въздух в цялата работна зона. Количеството пресен въздух може да се регулира от 0-100% в зависимост от необходимостта, като в преходните пролетни и летни периоди могат да работят и в режим free cooling, като охлаждат нощем цялото хале с по-ниската външна температура. Апаратите TopVent DHV работят изцяло на рециркулация, като постигат и по-голяма топлинна мощност до 95kW от апарат, с което допълват нуждите за затопляне на целия обем.

Предимствата при избор на децентрализирана система за отопление и вентилация с покривните апарати TopVent са много, но най-важните са  равномерното затопляне на целия обем, спестяването на пространство, тъй като няма големи въздуховоди, монтирани под покрива, които да пречат на производствените дейности, комфортът в работната зона е осигурен, без да има усет за течение и с гарантирана равномерна температура. Апаратите са разположени на отделни зони, което позволява във всяка зона да се поддържа различна температура и условия и те са напълно автономни, без да бъдат преграждани, а ако след време се наложи реорганизация на производството, лесно може да се реорганизират и покривните апарати, така че да покрият новите изисквания.

Hoval

Покривен апарат на рециркулация Hoval TopVent DHV.

Hoval

Покривен апарат с подаване на пресен въздух Hoval TopVent MH

HovalСистемното решение се допълва от ефективния кондензен котел Hoval UltraGas 400D, който захранва покривните апарати с топлоносител, а също подава и отоплителна мощност към административната част. Освен голямата му ефективност 98-102%, той има и редица други предимства, като изключително компактния дизайн, вертикално разположени топлообменници, вградена газова горелка и интелигентна контролна система TopTronic E, която следи прогнозата с 3 дни напред, за да оптимизира работата на котела и да реализира икономии и в същото време е достъпна през интернет от компютър или таблет и телефон. Благодарение на патентования топлообменник AluFer се постига охлаждане на димните газове от 1000°С в началото на топлообменника до 50°С на изхода, и това е само в рамките на 1 линеен метър, т.е. имаме едно максимално оползотворяване на топлината, което ни гарантира и голямата ефективност на котела Hoval UltraGas.

Кондензен газов котел Hoval UltraGas.

Hoval

За нуждите от битова гореща вода се грижи системата  за бързо, икономично подгряване на вода Hoval ModulPlus F21/I. Тук отново имаме спествяване на пространство, тъй като мощната система замества големите обемни бойлери. Заема само 0,76 m² площ, съдържа 230 л, а в същото време произвежда до 2800 l/h, почти колкото три бойлера по 1 тон. Подгряването на водата става на проточен принцип, чрез топлоносител от котела. Малкият воден обем гарантира икономии, тъй като не е нужно да се загрява огромното количество вода постоянно, а само при необходимост. Вътрешността на ModulPlus е от неръждаема стомана и с оребрена структура, която създава топлообмен с турболентен характер, намалява се възможността за образуване на биофилм, което прави невъзможно образуването на Легионела и други бактерии. Т.е имаме система, която работи икономично и в същото време мощно, за да покрие пиковите нужди от  битова гореща вода, безопасно и хигиенично.

Hoval

Високопродуктивна система за топла вода Hoval ModulPlus  F21/I

Ние от Hoval България благодарим на архитектурно бюро Ваника и ръководството на PalemonTech, че се довериха на Hoval за постигане на комфортни условия на труд в производствената сграда и пожелаваме много успехи и ползотворна работа!

Hoval

Ако системното решение в PlamonTech Ви допада, обадете се или пишете сега и поискайте безплатна консултация от експерт на Hoval.

Може да харесате още...