pixel

Системно решение от Hoval за отопление и вентилация за производствените сгради на Асарел Медет

Hoval

Производствените сгради на Асарел Медет са истинско предизвикателство за ОВК системите с големия си обем, голяма светла височина и силно замърсената работна среда. Ефективното решение, което се оказа и най-рационално бе децентрализирани покривни апарати, които едновременно отопляват и вентилират халетата. За трите големи цеха – Флотация, Мелнично и Дезинтеграция – бяха заложени апарати RoofVent LHW, работещи в режим отопление. Те подават пресен въздух и засмукват отработен въздух от халето, като оползотворяват топлината чрез пластинчат топлообменник с ефективност до 73%. В халето на централната ремонтна база бяха заложени топловъздушни апарати TopVent MH, които подават пресен въздух, затоплен чрез вграден воден топлообменник в апарата. В останалите корпуси за едро и ситно трошене, както и във филтърното отделение бяха монтирани стенни топловъздушни апарати TopVent HV, които работят само в режим отопление и на рециркулация. Въздушни завеси TopVent CUR бяха монтирани на входните врати на всички халета.

Hoval

Благодарение на патентованата система AirInjector за разпределяне на въздуха, апаратите са подходящи за монтаж дори на 21 м височина, каквато е и височината в някои от халетата на Асарел Медет, а стратификацията на температурата по височина е само 1÷2°С между работната зона и подпокривното пространство. Не се задържат топлинни джобове под покрива и така не се губи ценна енергия. Благодарение на големия дебит въздух, с който работят апаратите RoofVent – близо 9000 m³/h от всеки – замърсеният въздух от работните процеси се филтрира бързо и ефикасно.

Hoval

Децентрализираните топловъздушни покривни апарати RoofVent и TopVent от Hoval се контролират от обща система DigiNet 5, която на следващ етап ще бъде свързана с общата БМС система на сградите. Системата беше монтирана и пусната в срок и отопляваше халетата през изминалата дълга и студена зима.

За повече информация относно системните решения от Ховал, можете да получите безплатна консултация от техен експерт.

 

Може да харесате още...