Слънчеви панели за фасади Liberta ™ solar

Слънчевите панели за фасади Liberta ™ solar на Ruukki са отличен начин за интегриране на производството на възобновяема енергия в сграда, видимо и с високо естетическо качество. Системата съчетава качествата на напълно функционална вентилирана, влагоустойчива фасада и фотоволтаичен панел. Стенният монтаж означава, че енергийният добив се натрупва за по-дълъг период от годината, отколкото при традиционните монтирани на покрива панели.

Слънчевите панели Liberta са напълно интегрирана към фасадата система (сградна интегрирана фотоволтаична система BIPV), която преобразува слънчевата радиация директно в електричество. Системата не зависи от слънчевото греене, а само от радиацията. Тя може да произвежда електроенергия и в условия, при които няма пряка слънчева светлина, например при облачно или мъгливо време.

Произведената електроенергия се използва директно за собствените нужди на сградата или се подава в общата енергийна мрежа. Стандартните размери на панелите са: височина 798 мм, ширина 1198 мм, дълбочина 39 мм. Видът им е на почти черна стъклена повърхност с хоризонтални и вертикални фуги от 8 мм и скрито закрепване.


Вижте също...