pixel

Слънцето свети еднакво за всички, но някои го използват по-добре

Слънцето е един неизчерпаем източник на енергия, достъпен за всички. Използван рационално, той може да гарантира значителни намаления на експлоатационните разходи за затопляне на битова гореща вода, при сгради с голяма консумация, каквито са хотелите.

Безплатната слънчева енергия става все по-предпочитан източник за затопляне на битова гореща вода. Все повече хотелиерски предприемачи разпознават необходимостта от намаляване на разходите и същевременно да гарантират комфорта на своите гости. Тъй като консумацията на вода е даденост и тя не може да се намали като количество, предизвикателството е как да бъде затоплена с минимални разходи.

Един добър пример е хотел „Лагуна Парк“ бе изградена инсталация със слънчеви колектори Hoval UltraSol, които бяха групирани в две системи за снабдяване на битова гореща вода на отделните крила на котела.

Първата инсталация включва 28 броя соларни панела UltraSol Eco, които са разположени на покрива на малкото крило. Втората инсталация е с 49 слънчеви колектора UltraSol Eco, монтирани на покрива на голямото крило. Броят на панелите е съобразен с необходимата консумация на БГВ, наличието на кухня и големия брой стаи. Колекторите са свързани към няколко водосъдържателя с общ обем 9000 литра.

„Криейтив енерджи сълюшънс ООД“, които инсталираха соларната система в хотела, споделиха техните отзиви от монтажна гледна точка: „Монтажът на слънчевите колектори UltraSol Eco е лесен, благодарение на готовите монтажни стойки и хидравлични връзки към тях, изпълнява се с няколко инструмента, като всички елементи са с конкретно предназначение. Пълното изграждане на цялостната инсталация, монтажът на колекторите заедно с тръбните трасета и връзките им в техническо помещение с бойлерите се извърши за около 35-40 работни дни.“

Още за UltraSol Ec:

Може да харесате още...