pixel

След смартфона идва ред и на ”умния” велосипед

След смартфона идва ред на умния велосипед, чиято скорост се задава от телефона, издава точно къде е паркиран и се заключва автоматично чрез натискане на сензорния екран.
Разработката на протопипа на FlyKly Smart Wheel е дело на група приятели-велосипедисти от Ню Йорк, съобщава сайтът за технологични джаджи Еngadget.com, цитиран от БТА.

Проектът до момента е набрал над 150 000 долара от платформата за финансиране Kickstarter.

Идеята е, че със „Smart Wheel“ всеки велосипед може лесно да бъде пригоден към електрическо задвижване. Педалите ще се въртят педалите много по-лесно, тъй като към задното колело е прикрепен помощен електромотор, който увеличава скоростта (до 25 км/ч). Тя може да бъде задавана предварително от смартфона.

Малкият помощен електродвигател се задейства с литиев акумулатор, който се зарежда само за 2-3 часа и осигурява пробег до 50 км.

В хайтек велосипеда е монтиран и GPS, който издава местоположението му, ако бъде откраднат или ако собственикът му забрави къде го е паркирал.

Колелото се заключва дистанционно с предоставеното към него приложение. То може да бъде преотстъпвано на приятели, като им се даде код за отключване.

Приложението запаметява последните маршрути и дава данни колко калории са били изразходвани при въртенето на педалите.

Когато бъде пуснат в продажба Smart Wheel на FlyKly ще струва 550 долара.

dir.bg

Може да харесате още...