Следващо поколение топлообменници за Вашето топлофикационно приложение

Пластинчати топлообменници на Данфосс– иновация в топлопредаването

Ново разбиране за ефективност

Ние в Данфосс сме убедени в ползата от внедряване на енергични промени и тези промени започват отвътре. Основното ни внимание винаги е било насочено към задоволяване на потребностите Ви чрез усъвършенстване на елементите, които наистина допринасят за по-висока ефективност и действителна стойност. И с нашето ново поколение разглобяеми или запоени топлообменници Micro Plate™ ние осигуряваме несравнима ефективност за Вашите отоплителни приложения заедно с по-голяма приспособимост, по-дълъг живот и по-малък въглероден отпечатък.

Технологичната революция Micro Plate™

В продължение на над 40 години производството на топлообменници разчиташе все на една и съща конструкция на пластините. Нашето обещание, да Ви предлагаме винаги все по-ефективни и новаторски решения обаче, ни накара да разработим нещо съвсем ново: усъвършенствана серия топлообменници, основаваща се на революционно новата технология Micro Plate™, която е уникално приспособима към Вашите потребности.

Задоволяване на потребностите както никога досега

Вашите потребности се различават толкова, колкото и приложенията Ви, поради което ние създадохме решение с безпрецедентна гъвкавост.

Чрез промяна на броя, размера и разположението на вдлъбванията върху пластините, топлообменниците могат да се прекалибрират индивидуално за максимално топлопредаване или минимална загуба на налягане.

Това означава, че можете да изберете най-добрата конструкция за конкретното Ви приложение или дори заедно с нас да разработите оптимизирано решение за своите нужди.

Непозната досега ефективност

С топлообменниците на Данфосс Micro Plate™ ще постигнете по-висока икономичност, благодарение на уникалната новаторска конструкция.

За разлика от традиционните запоени пластинчати топлообменници, при тях водата протича по-равномерно през обменника и повърхностната площ на пластините се използва по-ефективно, като същевременно предизвиква максимално завихряне и повишава коефициента на топлопредаване.

Това е предпоставка за няколко значителни преимущества:
– с  до 10% подобрен коефициент на топлопредаване;
– до 35% намаление на загубата на налягане;
– значителна икономия на енергия и средства;
– по-гъвкава и компактна конструкция.

Икономичност и и по-нисък въглероден отпечатък

В надпреварата за наградите за нововъведения на изложението AHR Expo през 2010 година, технологията Micro Plate™ получи признание за своя принос в опазването на околната среда и икономията на енергия. Чрез повишаване на коефициента на топлопредаване за постигането на един и същ резултат е необходима по-малко енергия, което означава също и по-малки загуби. Тъй като по-малък топлообменник с по-малко пластини може да свърши същата работа, отоплителното приложение може да се побере в по-компактна, пестяща пространство конструкция.

Освен това, тъй като подобреният поток означава, че се поддържа минимална загуба на налягане, за осъществяване на процеса е необходима по-малко енергия за помпата задвижваща водата в системата. Комбинацията от всички тези неща води до по-дълъг експлоатационен живот на системата, по-добра надеждност и по същество до значително намаляване на въздействието върху околната среда.


Вижте също...