pixel

Слънчевите панели придобиват приятни цветове

Слънчевите панели придобиват приятни цветове

Слънчевите панели обикновено се асоциират с големи черни листа, които заемат покривите на жилищни и административни сгради. Ето, че една канадска компания предлага панели в по-свежи цветове и с възможност за монтаж в прозорци и стени.

QSolar пусна наскоро нова линия слънчеви панели, които се отличават с широка гама цветове – червен, син, зелен, розов или сив. Освен това панелите QSolar’s Kristal могат да се монтират на прозорци и дори на стени, разкривайки огромни възможности пред дизайнерите да оформят т.нар. екологични сгради.

Представете си например къща с атриум, украсен със слънчеви панели, които същевременно са и полезни, тъй като генерират електричество. Или пък библиотека с прозорец от червена мозайка от сини и розови панели.

В пустинята пък идеално биха подхождали слънчеви панели със зелен цвят, монтирани на стените на сградите.

Цветните панели QSolar’s Kristal са полупрозрачни и достатъчно здрави. Те са направени по технология BIPV (интегрирана слънчева енергийна система), която се използва широко в Европа.

Освен за монтаж в жилищни и административни сгради, цветните панели на QSolar могат да намерят приложение и в строителството на различни навеси, мостове и други съоръжения, посочват от производителя.

greentech.bg

Може да харесате още...