pixel

Смените в енергетиката стартират от борда на БЕХ

С промени в Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг /БЕХ/ ще започне серията от смени на мениджъри в енергетиката, за които съобщи в края на миналата седмица икономическият министър Асен Василев.

Божан Стоянов и Тодор Шопов са новите членове на Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг, съобщи пресслужбата на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. Те заемат местата на отстранените  Валентин Николов, който ще бъде освободен от поста си на изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“, и Илко Желязков.

Божан Стоянов е заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма. Тодор Шопов е бивш заместник-изпълнителен директор на „Летище София“ ЕАД и член на Консултативния съвет на Сметната палата.

Промените са част от обявените преди дни от министър Василев кадрови рокади в търговски дружества с държавно участие, чиито принципал е Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Новият състав на Съвета на директорите на БЕХ вече е вписан в Търговския регистър, съобщиха от МИЕТ.

Може да харесате още...