pixel

SolarEdge съди Huawei за незаконно използване на технологии

Световният лидер в областта на умните енергийни мрежи SolarEdge е завел дело за нарушение на патенти срещу китайската компания Huawei  и нейните германски дистрибутори в районния съд в Манхайм. Фирмата твърди, че обвинените компании са използвали в свои продукти патентована от SolarEdge технология за инвертори.

Производителят на инвертори се надява в резултат на делото да получи парични обезщетения, съдебно разпореждане за прекратяване на използването на технологията в продуктите на китайския производител и нареждане за изтегляне на продадените устройства на Huawei от германския пазар. SolarEdge твърди, че има за цел да попречи на Huawei да продава на немския пазар инвертори, които нарушават защитата на интелектуалните права на компанията.

“Успехът на цялата фотоволтаична индустрия се ръководи от новаторските технологии, които правят фотоволтаичната енергия по-достъпна”, казва Гай Села, основател и главен изпълнителен директор на SolarEdge. “Нововъведенията изискват значителни финансови инвестиции и години на всеотдайност и упорита работа от квалифицирани инженери в областта на научноизследователската и развойната дейност. Фотоволтаичната индустрия не може да поддържа такива усилия под постоянната заплаха от незаконно използване на патентована технология и ние няма да си замълчим, когато нашата интелектуална собственост се експлоатира некоректно”.

Може да харесате още...