pixel

Солни складове превърнати в енергийно ефективен офис

Солни складове превърнати в енергийно ефективен офис

Ателие Арко е главният „виновник“ за тази едновременно модерна и традиционна архитектура в Порник, Франция. Тя е проектирана по искане на местните власти и е вдъхновена от местните складове за сол.

„Salgore“ е съставена от две дълги линейни пространства, обвити в дърво, което предпазва вътрешните пространства от прегряване. Използването на дърво и бетон за сградата минимизира консумацията на енергия и се явява едновременно модерно и традиционно.

От кметството на Порник са поискали „Salgore“ да бъде общинска сграда, която да продължи традицията на архитектурата в региона Рец (като например острите, керемидени покриви). Управата на региона се намира в бизнес парк и е заобиколена от болницата, полицията и няколко офис сгради. С уважение към местната общност ателие „Арко“ е създала дизайн, който е едновременно традиционен и модерен и с мисъл за бъдещето. Черпейки вдъхновение от солните складове, типични за брега на Атлантическия океан, проектът се състои от две дълги сгради, облечени в дърво.

Може да харесате още...