30% икономия на енергия чрез комби вентили (PICVs) от Siemens

Чрез динамичното балансиране на водните системи за отопление и охлаждане може да се постигне  до 30% икономия от разхода за енергия. Комби вентилите (PICVs) съчетават комфорт и редуциране на разход, като същевременно поддържат оптимална температура. PICV са ефективни, защото използват динамично балансиране, за да се справят с колебанията на налягането в хидравличната система на сградата.

Динамичното балансиране има две основни функции. Едната от тях  е, че предотвратява прекомерното снабдяване с енергия и последвалата хидравлична намеса, а другата – че драстично намалява температурните амплитуди. В резултат на това системата използва по-малко енергия за поддържане на комфорта на обитателите. В допълнение комби вентилите (PICV)  на направление Сградни технологии имат функцията „Предварителна настройка”, която осигурява по-добра точност при регулиране на температурата и допълнително елиминиране на температурните колебания и дискомфорт. В резултат на това не се налага обитателите да променят температурните стойности, като така се намалява генерираният от вентилите разход на енергия.

Комби вентилите също така позволяват прилагането на съвременни методи за управление на помпи, които намаляват още повече разхода на енергия. Като цяло PICVs могат да генерират до 30% икономия на енергия. Те могат да се използват в почти всички приложения за отопление и охлаждане и да осигурят целогодишен комфорт за обитателите на сградата.

За повече информация – Направление Сградни технологии на Siemens.


Вижте също...