pixel

Стайни термостати с touchscreen дисплей започна да предлага Siemens

Лесно и удобно управление

Широк набор от приложения благодарение на KNX

Множество интегрирани функции за спестяване на енергия

Siemens направление Сградни технологии разшири портфолиото си от комуникативни стайни термостати с KNX съвместимия модел RDF800KN. Устройството може да бъде интегрирано към различни системи за сградна автоматизация посредством KNX. Освен това то поддържа широк набор от приложения и предлага множество функции за спестяване на енергия.

Модерният RDF800KN touchscreen стаен термостат комбинира интуитивно управление, оптимизирано след множество тестове. Touch технологията прави устройството лесно и приятно за използване, така че то е изключително подходящо за хотели и жилищни сгради.

Благодарение на поддръжката на KNX RDF800KN може лесно да бъде свързан към системи за сградна автоматизация като Desigo, Synco и Gamma от Siemens, както и към такива на други производители. Чрез уеб сървъра от серията Synco, потребителите могат да управляват термостата и през Интернет, както и да наблюдават или променят неговите настройки.

При своето функциониране RDF800KN обменя цялата информация за консумацията на енергия със системата, към която е свързан. На база на тази информация устройството автоматично избира най-енергийно ефективните настройки. Освен това термостатът предлага множество функции за спестяване на енергия, които могат да бъдат настройвани ръчно: подаване на пресен въздух на база потребление; индивидуален стаен контрол с централно зададени настройки; ограничаване на настройките за отопление, охлаждане и управление на скоростта на вентилатора; времеви програми, както и функции за присъствие/отсъствие. Два мулти-функционални входа позволяват свързването към елементи като контакти за прозорец и сензори за присъствие; взаимодействието между тях предлага възможност за спестяване на енергия (например при автоматично спиране на отоплението, когато прозорците са отворени или стаите не се използват).

RDF800KN поддържа широк набор от приложения: вентилаторни конвектори, отоплителни/охлаждащи системи и термо помпи. Стайната температура може да се управлява чрез интегриран температурен сензор, външен стаен сензор или сензор за връщащия въздух. Основните функции включват: – автоматично или ръчно превключване между отопление и охлаждане и три режима (Комфортен, Икономичен или Защита от замръзване); -автоматично или ръчно управление на скоростта на вентилатора и ограничаване настройките на стайната температура.

Поддръжката и конфигурирането могат да се осъществяват посредством touch дисплея, чрез Synco ACS tool или KNX Engineering Tool Software (ETS). Стайният термостат се свързва директно чрез bus, така че не е нужно ОВК системата да бъде управлявана чрез допълнителен контролер. Това не само улеснява значително монтажа, но също така намалява разходите. RDF800KN е предназначен за вграден монтаж.

Комуникативният стаен термостат RDF800KN и свързаните с него услуги са част от екологичното портфолио на Siemens. Около 43% от общите приходи на компанията са от зелени продукти и решения. Това прави Siemens един от водещите световни доставчици на екологични технологии.

Може да харесате още...