pixel

Стар замък намали въглеродните си емисии с котел на биомаса

Стар замък намали въглеродните си емисии с котел на биомаса

Котел на биомаса, инсталиран в историческия замък Scotney Castle в Кент, Великобритания, е намалил сметките за енергия с повече от 20 000 лири на година – а също  и въглероднитете му емисии, според нови данни.

„Rural Energy“ – компанията, която е монтирала системата за осигуряване на топла вода и отопление на викторианската постройка още през 2010 г., публикува нови данни, които показват, че проектът е спомогнал за намаляване на въглеродните емисии с 404 т, откакто системата е инсталирана. Генерирани са 1 258 600 киловатчаса енергия от възобновяеми източници.

250-киловатовият котел на дървесни пелети осигурява топла вода и отопление в замъка, рецепцията за посетители, местния магазин, чайната и офисите. Той се захранва с дървесина, добита от горите в 770-акровия имот.

Цифрите ще бъдат допълнително оповестени на 17 септември, когато фирмата-инсталатор ще проведе обиколка с разглеждане и обяснения в замъка. С този тур фирмата иска да подчертае ползите от енергията от биомаса за имоти, които се намират далеч от топлофикационните дружества и от електроразпределителната мрежа.

“Потенциалът наистина е огромен”, каза Пол Кларк, управляващ директор на компанията. “Намаляването на емисиите на въглероден двуокис и икономическите ползи от биомасата са огромни.“

Може да харесате още...