Стартира отоплителният сезон в Пловдив

EVN Топлофикация пускат парното на всички абонати в Пловдив. От днес абонатите в града под тепетата вече са отоплени. С това официално започва отоплителният сезон 2018/19.

От EVN вече започнаха да подават топлинна енергия към някои жилищни и стопански сгради в Пловдив, които бяха заявили това преди официалното начало на сезона. Отоплението ще се пуска на няколко етапа – първо в детските заведения, в училищата и занималните, както и в болниците. След това ще бъде в обществените и стопански сгради, както и в жилищата.

За качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление. След това може да започне регулиране степента на загряване.

Дружеството призовава клиентите си да проверят индивидуалните разпределителни устройства (ИРУ) по радиаторите. В случай, че дисплеят на устройството е без показания, да се обърнат към своя топлинен счетоводител.

От топлофикационното дружество уверяват, че при затопляне на температурите в следващите дни абонатните станции ще се изключат автоматично. Това е възможно благодарение на инсталираните температурни датчици. По този начин дружеството повишава ефективността на работата на системата и позволява намаляване разходите на клиентите, уверяват от пловдивската топлофикация.


Вижте също...