pixel

Категория: газово стопанство

Въздухоотоплителни апарати на италианската фирма Tecnoclima

Калория, като дългогодишен представител на италианския производител Tecnoclima, представя богатата продуктова гама от предлагани съоръжения с широк спектър на приложение. Специални решения от Tecnoclima, реализирани по света Диамантена мина в Русия Най-голямата диамантена мина в света – “МИР” в Русия. Вентилационна и отоплителна инсталации с обща...

Газови конвектори Ghibli Elite на Accorroni

Целта на настоящата публикация е да ви запознаем с гамата газови конвектори на нашия италиански партньор ACCORRONI. Газовите конвектори в редица случаи могат да се окажат по-ефективното решение за отопление, отколкото такова с газов котел. Не е необходимо изграждането на отоплителна инсталация, монтажът става бързо и лесно, поради принудителната конвекция затоплянето на помещението е много по-бързо.

Газови стенни кондензационни котли Baxi Luna Duo-Tec MP

Гамата стенни газови котли, кондензационни котли с голяма мощност LUNA DUO-TEC MP, обхваща диапазона от 35 до 110 kW.Тези котли намират широко приложения в обществения и индустриалния сектор и могат да бъдат използвани, както самостоятелно, така и в каскадно изпълнение.Основният елемент и сърцето на тези кондензеционни котли е топлообменникът.

Топла прегръдка в студените дни и нощи. Градински газови отоплители

Отоплението на външни пространства все повече ни вълнува с понижаването на температурите, тъй като не искаме с топлите дни да свършва сезона на партитата на открито, барбекю в градината, срещи с приятели в кафенета и ресторанти с открити площи. Интересът към уреди за външно отопление се засили и поради въвеждането на пълната забрана за пушене на обществени места и отчитането на рекордни загуби на българския ресторантьорски бизнес.

Взаимодействие на газовите котли и свързаните с тях отоплителни системи

В практиката на строителното инженерство често изборът на котел не е направен в съответствие с дизайна на отоплителната система. Има, разбира се, изключения от това, когато строителят или инвеститорът наеме опитен проектант, който да изготви работните чертежи. Все пак, дори и в такъв случай, често се случва по време на строителството на обекта оригиналният проект да претърпи изменения поради това, че или котелът или управляващата автоматика на вторичния кръг биват заменени с други, за да се намалят разходите за системата.

Газов кондензационен котел Duo-Tec Compact 24 HT на Baxi

Новите предизвикателства на пазараВ последно време все повече нараства търсенето на газови котли, необходими да осигурят отоплителна мощност в рамките на 3-4 kW. Това е породено от следните причини:- Съвременните жилища са много добре изолирани и имат минимални топлинни загуби;- Икономическата криза увеличи търсенето на жилища с по-малка площ;- Стандартните газови котли нe могат да осигурят мощност на отопление по-ниска от 6,5 kW;- Семействата се стремят да намалят разходите си за отопление при непрекъснато повишаваща се цена на газа;- Изискванията за количество и качество на битовата гореща вода (БГВ) остават непроменени.

Газово лъчисто отопление – нискотемпературни излъчващи ленти

Нашият италиански партньор SYSTEMA SPA има дългогодишни традиции в производството на индустриални системи за лъчисто отопление.В поредица от публикации ще се спрем на различните продукти. Ще започнем с така наречените „излъчващи ленти” ОНА. Това е система за лъчисто отопление на големи индустриални, търговски и спортни помещения като за гориво може да се използва газ или нафта.

Кондензационни газови котли Rka Ecosolar на Radiant

От скоро на пазара е последния хит на италианскта фирма Radiant Bruciatori, с която работим от 1994 г. Това е гамата кондензационни котли ECOSOLAR. Идеята е да се отговори в максимална степен на изискванията за висока енергийна ефективност чрез използване на кондензната технология и слънчевата енергия като същевременно се предложи решение, удовлетворяващо всички възможни изисквания на потребителя и проектанта.