Категория: инфрачервено отопление

Топла прегръдка в студените дни и нощи. Инфрачервени нагреватели

Инфрачервените лъчи се делят на три диапазона в зависимост от дължината на вълната, измервана в микрони: къси IR A от 0,076 до 1,5 µ, средни IR B от 1.5 до 5,6 µ и дълги от IR C от 5.6 до 1000 µ. (Посочените стойности са приблизителни. Според различни научни изследвания, дължините на вълните варират в различни диапазони.)Най-благотворни за човека са дългите инфрачервени лъчи от 9 µ, те имат силно изразен ефект върху човешката кожа.

Инфрачервеното отопление – полезно, модерно и икономично

Най-известният и най-голям инфрачервен отоплител е слънцето. Топлината, излъчвана от горещата му повърхност е жизнено необходима за всички живи същества на Земята.Слънчевите инфрачервени лъчи изминават дългия път в Космоса с минимална загуба на енергия. Когато по пътя на лъчите се изпречи повърхност, тяхната енергия се поглъща и се превръща в топлина.

Нови продукти на Vortice®

Създадена през 1954 г. италианската фирма Vortice® се налага на европейския и световния пазар, превръщайки се в синоним на всичко, което касае вентилацията, климатизацията, пречистването на въздуха и отоплението на затворени помещения. Следва представяне на някои от новостите през настоящата година.