pixel

Категория: инструменти и консумативи

Продукти и оборудване за третиране на отоплителни, климатични и слънчеви инсталации

Водата, която циркулира в затворени отоплителни и охладителни системи е корозивна и създава отлагания, водещи до риск от неочаквани пробойни и загуба на ефективност.За да се предотвратят и решат тези проблеми, е необходимо в инсталациите да се добавят специфични химикали и да се оставят да циркулират в тях.

romstal

Основните отрицателни ефекти от твърдата вода. Как да се справим?

Твърдата вода може да причини сериозни проблеми на санитарните инсталации и уреди (съдомиялна или перална машина, бойлери, филтри за кафе и други). За щастие степента на твърдост на водата може да бъде измерена и в зависимост от резултатите могат да се вземат подходящи мерки за защита...

Продукти и оборудване за отстраняване на котлен камък

С течение на времето, и преди всичко, с покачването на температурата, калциевите и магнезиеви соли, съдържащи се във водата, се отлагат под формата на микрокристали върху металните повърхности на тръбите и топлообменниците, като по този начин се намалява топлоотдаването.За премахване на отлаганията от котления камък се използват продуктите от гамата Boiler Cleaner на нашия италиански партньор GEL, които трябва да се оставят да циркулират в отоплителната система и отделния топлообменник или котел с помощта на помпите Boy С.