Категория: подово отопление

Осем погрешни вярвания за подовото отопление

Това, което е неизвестно, често се тълкува неправилно. Съществуват много погрешни схващания за това какво е подовото отопление и как работи то, но преди да разгледаме митовете, нека първо се запознаем с различните видове подово отопление. В момента има два вида системи за подово отопление: електрически...

Система за повърхностно отопление и охлаждане „Cofloor“ на Oventrop: практично и функционално

Чрез системата за повърхностно отопление и охлаждане „Cofloor“, Oventrop предлага не просто първокачествени продукти, но също така и всички компоненти, необходими за икономичен монтаж на различни системи за полагане. Към тях спадат системите „Cofloor“ с плочи, със скоби, с релси с клеми, както и системата за...

Иновативно лъчисто отопление и охлаждане Emmeti от Екотерм Проект

Здравословният начин на живот и човешкият комфорт в удобни и екологично чисти помещения представляват тема, която засяга всички ни. Затова и фирма Екотерм Проект е насочила своята мисия изцяло към продукти, които щадят човешкото здраве и околната среда. В качеството си на ексклузивен представител на световноизвестната италианска марка EMMETI, Екотерм Проект с удоволствие Ви предлага нейните интегрирани и надеждни системи за отопление и охлаждане.

Индустриално повърхностно отопление

Системите за повърхностно отопление все по-често се монтират в нови индустриални халета за ефективено отопление. Ниските температури на топлоносителя са изключително предимство на системата и освен всичко, позволяват оползотворяването на рекуперация. Изолацията на системата е важен компонент на подовото отопление и намалява топлопреноса към земята. Тя трябва да отговаря на изискванията на стандарта DIN EN 13163 за термични изолационни материали за сгради.

Водно подово отопление от REHAU

„Топлите подове” са удобен и комфортен вид отопление. Те съществено се различават от радиаторите, и по-конкретно в начините на разпределение на топлината. При радиаторите загряването в стаята става конвекционно като по този начин има постоянно движение на прах и микроорганизими в обема на помещението.

Нова генерация нагревателни кабели от DEVI

DEVI – най-големият производител на подово отопление и системи против лед и сняг, представи новите си високотехнологични кабели DEVIflexTM и DEVIsafeTM. DEVIflexTM заменя популярния и широко използван за подово отопление кабел DTIP, а DEVIsafeTM e специално разработен за приложения на открито.Лесен монтажРазработката на DEVIflexTM e направена на базата на проучване в различни държави и допитване до инсталатори , които работят, както с кабели на DEVI, така и на други производители.

Повърхностно отопление и охлаждане „Unidis“ – система с децентрализирано разпределение

Повърхностното отопление е стандарт в жилищното строителство. От различните норми се изискват подобрени мерки на изолация. Чрез това се създават предпоставки в повърхностното отопление да се използват ниски работни температури – условие за икономична работа с модерни топлоизточници като напр. термопомпи, слънчева енергия и други.

Подово отопление Devi

Напоследък електрическото подово отопление се налага като конкурентна алтернатива на традиционните отоплителни системи. То може да бъде използвано като основно отопление на цялото жилище или като комфортно отопление за ефект „топъл под“ в помещенията със студени подови настилки, като теракот, гранитогрес и др. Инсталирано в банята, подовото отопление прави помещението изключително комфортно, като предпазва от влага, плесени и мухъл.