Категория: подово отопление

Uponor

Подово отопление Uponor

Самозакрепваща система Klett на Uponor Uponor със своята самозакрепваща система предлага на инсталаторските фирми иновативна технология за подово отопление, която се характеризира с лесен и бърз монтаж. MLC (многослойни композитни) и PE-Xa тръбите са обвити в самозакрепваща лента, а изолиращите панели са изцяло покрити със специално...

Осем погрешни вярвания за подовото отопление

Това, което е неизвестно, често се тълкува неправилно. Съществуват много погрешни схващания за това какво е подовото отопление и как работи то, но преди да разгледаме митовете, нека първо се запознаем с различните видове подово отопление. В момента има два вида системи за подово отопление: електрически...

Система за повърхностно отопление и охлаждане „Cofloor“ на Oventrop: практично и функционално

Чрез системата за повърхностно отопление и охлаждане „Cofloor“, Oventrop предлага не просто първокачествени продукти, но също така и всички компоненти, необходими за икономичен монтаж на различни системи за полагане. Към тях спадат системите „Cofloor“ с плочи, със скоби, с релси с клеми, както и системата за...

Иновативно лъчисто отопление и охлаждане Emmeti от Екотерм Проект

Здравословният начин на живот и човешкият комфорт в удобни и екологично чисти помещения представляват тема, която засяга всички ни. Затова и фирма Екотерм Проект е насочила своята мисия изцяло към продукти, които щадят човешкото здраве и околната среда. В качеството си на ексклузивен представител на световноизвестната италианска марка EMMETI, Екотерм Проект с удоволствие Ви предлага нейните интегрирани и надеждни системи за отопление и охлаждане.

Индустриално повърхностно отопление

Системите за повърхностно отопление все по-често се монтират в нови индустриални халета за ефективено отопление. Ниските температури на топлоносителя са изключително предимство на системата и освен всичко, позволяват оползотворяването на рекуперация. Изолацията на системата е важен компонент на подовото отопление и намалява топлопреноса към земята. Тя трябва да отговаря на изискванията на стандарта DIN EN 13163 за термични изолационни материали за сгради.

Водно подово отопление от REHAU

„Топлите подове” са удобен и комфортен вид отопление. Те съществено се различават от радиаторите, и по-конкретно в начините на разпределение на топлината. При радиаторите загряването в стаята става конвекционно като по този начин има постоянно движение на прах и микроорганизими в обема на помещението.

Нова генерация нагревателни кабели от DEVI

DEVI – най-големият производител на подово отопление и системи против лед и сняг, представи новите си високотехнологични кабели DEVIflexTM и DEVIsafeTM. DEVIflexTM заменя популярния и широко използван за подово отопление кабел DTIP, а DEVIsafeTM e специално разработен за приложения на открито.Лесен монтажРазработката на DEVIflexTM e направена на базата на проучване в различни държави и допитване до инсталатори , които работят, както с кабели на DEVI, така и на други производители.

Повърхностно отопление и охлаждане „Unidis“ – система с децентрализирано разпределение

Повърхностното отопление е стандарт в жилищното строителство. От различните норми се изискват подобрени мерки на изолация. Чрез това се създават предпоставки в повърхностното отопление да се използват ниски работни температури – условие за икономична работа с модерни топлоизточници като напр. термопомпи, слънчева енергия и други.