pixel

Става ясно колко души по върховете на енергийните дружества ще си отидат

Очаква се днес да стане ясно кои от шефовете на държавните предприятия от системата на Министерството на икономиката и енергетиката ще бъдат освободени. В края на миналата седмица министър Асен Василев освободи директора на АЕЦ „Козлодуй“ Валентин Николов, предава Нова телевизия.

Тогава министърът обяви, че общо 23-ма души по високите етажи на 13 дружества ще се сбогуват с постовете си.

23-мата с червени картони са от 13 дружества. С постовете си ще се сбогуват не само директори от сектора на енергетиката. Министър Асен Василев обяви, че промени се готвят в Българския енергиен холдинг. Не конкретизира дали директора на холдинга Михаил Андонов ще бъде освободен. Както и дали с него ще си отиде директора на ЕСО Иван Йотов.

Повод за кадровите промени в енергийните дружества станаха необоснованите, според министъра, искания за поскъпване на тока. Чуха се искания за 20 процентно вдигане на цените. Според Асен Василев, дружествата първо е трябвало да помислят от кои разходи да отрежат, преди да дават подобна заявка за поскъпване. Поставено беше и изискването да се направи преструктуриране и в БЕХ и в ЕСО, за да се намалят харчовете на дружествата.

lev.bg

Може да харесате още...