Стенен газов кондензационен котел Family condens

Riello е предпочитаният производител на отоплителна техника в Европа. Постигнатите резултати през дългогодишното присъствие на пазара са доказателство за високо качество и креативност.

Представените от Калория висококачествени кондензни отоплителни котли серия Family condens са част от портфолиото на Riello. Произведени от висококачествени материали, носещи в себе си последните иновации и нови технологии предлагани на пазара.

Серията предлага мощности за отопление до 35kW същевременно комбинирани с производството на топла вода за битово ползване.

Family condens е стенен газов котел съчетаващ най-доброто между комфорт и енергийна ефективност. Уред за битово ползване с висококачествени елементи и допълнителни функции, спрямо стандартните стенни газови котли.

Топлобменник: Специалният иновативен топлообменник е изработен от 100% алуминий, с лесен фронтален достъп до горивната камера, което гарантира лесно обслужване и дълъг живот. Високото число на модулация 1:10 означава плавна работа в термичния диапазон на котела и води до спестяване на разходи за гориво в преходните отоплителни месеци. Ниските нива на вредни газове спомагат за опазване на околната среда.

Електронна помпа: Модулираща помпа с променливо число на оборотите в зависимост от режима на работа на котела. Високоефективна работа (EEI < 0,20) с четири режима на работа:

– Променлива скорост на циркулация при пропорционален режим – в този режим котелът сам избира най-подходящата крива за работа на помпата.

– Променлива скорост на циркулация  при константна разлика на температурата – в този режим помпата работи като се стреми да поддържа постоянна температурна разлика между подаването  и връщането на топлоносителя.

– Променлива скорост на циркулация с фиксиран максимум – в този режим помпата работи на максимални обороти. Използва се в инсталации с високи съпротивления.

– С фиксирана скорост на оборотите – използва се при аварийни режими когато електронната помпа е заменена с друга (поради ремонт или друга замяна).

Диаграма с работния диапазон:

Функции на котела: Котлите от серия Family condens са с разнообразни допълнителни функции, които му дават редица предимства пред стандартните стенни котли:

– Функция Memory – при активиране котелът започва да събира информация за навиците и битовите потребности на ползвателя за период от една седмица. Така се получава комфорт в жилището във всеки един момент.

– Функция Comfort – тази функция позволява финна настройка на топлата вода за битово ползване. Когато сте в банята точните градуси винаги са важни.

– Функция Touch and Go – когато не желаете да използвате MEMORY функцията или се нуждаете от топла вода в различно от запаметеното време без да е необходимо да изчаквате – просто натискате бутона “Touch and Go”.

Стандартното изпълнение на котела позволява монтажа му във всяко едно помещение в жилижни или малки обществени сгради. Разнообразните решения за отвеждане на димните газове спомагат за успешното му инсталиране, независимо от архитектурните разпределения или приложения на сградата. В диаграмата по долу са показани габаритните и присъеденителните размери за всеки един от актуалните модели на серията Family condens.

Интилигентно допълване на системата

Ако нивото на налягането падне под минимално допустимата стойност за нормална работа на котела, светва специалната икона идикираща проблема.

Системата се активира при  натискане на бутона за допълване – изпълнението на цикъла се индикира на дисплея със специална икона. Иконата изгасва автоматично при завършване на цикъла.

Дисплей и функционални бутони на котела:

Персонализиране

Серията Family разполага с последно поколение платка за управление, позволяваща задаване или промяна на параметрите на работа, което позволява на потребителя да ги персонализира спрямо своите индивидуални лични потребности и нужди.

След персонализиране на настройките, те могат да се защитят и запазят с индивидуална парола за достъп.

Лесната подръжка и широкият набор от функции правят серията Family condens предпочитания котел за отопление дори от най-взискателните клиенти.

За повече информация – Калория.

Може да харесате още...