Стенен газов котел Start Condens – правилното решение за комфорт у дома

Силата на Riello е основана на технологичните ивновации и опит, добити през повече от 90-годишната история от създаването на компанията. Създадена през 1922 г., името й е синоним на отговорност и ефективност.

Надеждността на екипа от техници, професионалисти и сътрудници, които са призовани ежедневно да дават своя принос чрез упорит труд, знания, умения и креативност, е от изключителна важност. Началото на работата с битови отоплителни котли е поставено през 1960 г. и от тогава иновациите и технологичните решения са водещи при разработката и конструирането на всеки нов продукт на компанията.

Като индустриална организация Riello разполага с 8 производствени бази, изследователски център за анализ на горивата и горенето, който е един от най-добрите в света.

Специализиран професионален сервиз.

Технически обучения за висока квалификация.

Широк набор от оригинални резервни части и аксесоари.

Start Condens е котел за стенен монтаж с компактни размери, което позволява да бъде монтиран почти навсякъде в жилището. С него могат да се реализират спестявания на разходите до 35% сравнено с конвенционален, помагайки за опазването на околната среда.

Пълната мощност на котела бързо се адаптира към реалните нужди на отоплителната системата като лесно се получава информация за състоянието на котела благодарение на цифров дисплей. Лесен за обслужване и надежден уред за вашия дом.

Предимства на котела:
– пълната мощност на котела лесно се адаптира към реалните нужди на отоплителната инсталация;
– високоефективна помпа (ЕЕІ ≤0,20);
– цифров дисплей;
– терморегулатор с опция за работа с външен датчик;
– възможност за работа с външната система Ricloud;
– възможност за безжична свързаност Wi-Fi модел;
– производство на топла вода за битово ползване с висок дебит и гарантира комфорт при използването.

Алуминиев топлообменник

Разработен от инженерните специалисти на Riello в изследователските лаборатории на фирмата. С висока ефективност и дълъг експлотационен живот, гарантиращи ниски разходи за обслужване и гориво:
– алуминият има по-добри термодинамични показатели при топлинни натоварвания, което го прави по-лесен за обработка от другите материали;
– алуминиевият топлообменник има дълъг живот заради самообразуващите се на повърхността на топлообменника микрооксиди на алуминия, което действа като предпазен защитен филм против корозия;
– пластичността на алуминия като материал дава възможност да се разработи топлообменник с големи топлообменни повърхности, разположени в минимални размери;
– висок коефициент на топлопроводимост – на AL е 205 W/mоС, която е 12 пъти по-голяма спрямо другите сплави. Например: за неръждаема стомана е 16 W/mоС, а за чугун е 60 W/mоС.

Основни технически характеристики

Параметри Start Condens
25 KIS 29 KIS
Описание отопление
Термична мощност (min-max) kW 4 – 20 5 – 25
Коефициент на енергийна ефективност % 108.9 108.4
Описание топла вода
Термична мощност (min-max) kW 5 – 25 6 – 29
Дебит на топлата вода ∆t = 25oC lit/min 14.3 16.6
Температурен диапазон за БГВ (±3 oC) oC 37-60 37-60
Минимален дебит на БГВ lit/min 2 2

Наличните модели от серията Start Condens са с мощности 25 и 29 kW. Характеризират се с лесно обслужване и висока надеждност при работа. Притежават редица технически преимущества. Комбинацията от високоефективен топлообменник с премикс горелка гарантира висока степен на модулация с плавно регулиране на мощността.

Ниските нива на вредни емесии допринасят за опазването на околната среда и отговарят на всички европейски норми.

Дигитален дисплей позволява лесен достъп до информация от котела и отоплителната интсалация. На него лесно се намира търсеният параметър без да е необходимо търсене на специфични означения и сигнализация.

Високоефективната циркулационна помпа с нисък разход на енергия спомага за добра енергийна ефективност и малки разходи на електрическа енергия.

Предимства и описание на електронната помпа:
– високоефективна циркулационна помпа Grunfos UPM3 15-60;
– ниска консумация на електрическа енергия;
– специално разработена да работи и при ниски температури на отопление 45°С;
– AUTOStop функция;
– вграден терморегулатор, следящ работата на котела и директно влияещ се от режима на работа;
– висока ефективност (ЕЕІ ≤0,20).

Габаритни размери и присъединяване

Присъединението на котела към отоплителната система е лесно благодарение на стандартните връзки и димоотводите. Богатият набор от аксесоари за монтаж предлага решение за всяко едно жилище или специфично помощение. Димоотвеждането също може да се реши по най-правилния начин с избор на подходяща система от нашите коминни системи.

Caloria

Ricloud

Riello предлага иновативно решение за управление и повишаване на ефективността на стенните кондензни котли.

Системата Ricloud е създадена с цел да направи по-приятно дистанционното управление на вашата отоплителна инсталация. Безжичната свързаност и връзката с интернет гарантират гъвкавост при използването й дори далеч от дома. Със специалното приложение Ricloud може да управлява отоплението в къщи от офиса, вилата и др.

Приложение Ricloud

Безплатното приложение Ricloud App е достъпно за потребителите на Android и IOS устройства, дава допълнителен комфорт и лекота на управлението и настройката. Приложението е лесно за инсталиране и употреба, дава допълнителни възможности на Ricloud.

Може да бъде разположен, където е удобно в жилището и да осъществява връзка посредством Wi-Fi box или RF receiver с вашия газов котел.

Ricloud означава:
– гарантирана висока ефективност;

– изключителна свързаност;

– достъп до използване;

– лесна инсталация и поддръжка.

За повече информация – Caloria.

Може да харесате още...