pixel

Супергерой се включва в Часът на Земята 2014

Супергерой се включва в Часът на Земята 2014

На 29 март от 20,30 ч., със символично гасене на осветлението, светът за пореден път ще отбележи Часът на Земята – международната акция на WWF за опазване на природни ресурси и популяризиране на зелени инициативи.

Вече над 40 български общини, заедно с институции и знакови сгради заявиха участие и подкрепа за Часът на Земята. През 2013 г. 103 селища се включиха в отбелязването му с притъмняване на светлини, шествия, състезания и светлинни представления, съобщават от природозащитната организация.

Личният ангажимент за опазване на околната среда, местните действия с отговорност към природата са цел на Часът на Земята през 2014 г. „Използвай силата си, за да промениш света“, е призивът на WWF, с който организацията обединява и популяризира хиляди проекти на всички континенти – от спасяването на леопардите в Русия, през опазване на горите и подкрепа за местните общности в Мадагаскар, до събиране на средства за традиционните рибарски общности във Филипините, за да продължат устойчивото потребление на морските ресурси.

Тази година WWF има и първият си посланик-супергерой на Часът на Земята – Спайдърмен. Целият екип на филма Невероятният Спайдърмен 2 застава зад акцията с личен пример за природозащита и с директна подкрепа за зелени проекти в Китай, Индонезия, Непал. А при снимането на филма и провеждането на рекламното турне за него са положени специални усилия да се пестят ресурси и да не се замърсява околната среда.  Затова на 29 март киноверигата „Арена“, заедно с WWF България, ще дадат възможност на всички посетители в кината „Арена“ да научат повече за природозащитата в България и да дадат своите предложения за опазването на околната среда.

fakti.bg

Може да харесате още...