pixel

Светодиодни послания, вградени в килима

Светодиодни послания, вградени в килима

От години се говори, че светодиодите ще заменят традиционното осветление, че са по-икономични, че са в пъти по-дълготрайни. Но отскоро се заговори за това – че диодите ще станат част от тъканта на килимите, по които ходим.

Това дори започва да се случва. Килимни настилки с вградени светодиоди в тъканта вършат полезни неща, като посочват пътя за излизане навън (точно това е мястото, където е най-добре да бъде посланието, ако има пожар и коридорът е пълен с дим, тогава хората лазят ниско долу и именно там трябва да са указанията). LED лампички могат да предават послания, насоки, да се грижат за сигурността на хората в офисите, хотелите и обществените сгради.

Подобни обозначения могат да се прилагат в театрите и кината, което е по-добре от лампичките на краищата на редовете.

На места, където хората често пъти ходят с глава, наведена надолу – забили погледи в своите телефони – могат да се поставят наземни мигащи съобщения като „Внимавай къде  стъпваш“.

Накратко, с възхода на интернет, смартфоните и таблетните компютри се промени и начинът, по който хората си взаимодействат с информацията. Днешното предизвикателство е твоето послание да се откроява сред огромния обем данни, информация и послания, които ни заливат от всички страни.

greentech.bg

Може да харесате още...