pixel

Съвместен семинар на Siemens и КИИП Пловдив

На 28 октомври т.г. Siemens България и КИИП-Пловдив организираха съвместен семинар за електро-проектанти на тема “Системи и решения за енергийна ефективност и пожарoизвестяване от Siemens”.

По време на събитието  беше представена системата за сградна автоматизация на Siemens – Desigo, която обхваща графична станция, свободно програмируеми контролери, интерфейс за интеграция, стаен контрол и готови приложения за енергийна ефективност. Също така по време на срещата  бяха  представени  и системата за домашна автоматизация Synco Living и готовите решения за управление на ОВК инсталации с контролери Synco. Гостите имаха възможност да се запознаят и  със специалната програма за избор на ОВК оборудване – HIT (HVAC Integrated Tool), беше направен и преглед на другите програми за проектиране. Водещи на панела бяха инж. Пламен Павлов и инж. Димитър Крушовски от Siemens, направление Сградни технологии. Инж. Мария Накова от фирма Ню Систем ЕООД, партньор на Siemens България, направление Сградни технологии, представи проектна документация и референтни проекти, реализирани със  системата за сградна автоматизация Desigo. Такива са Сити Клиник, зала Арена Армеец, България мол и офис сграда Инфинити тауър, и др.

Инж. Бойко Бойков от Дигитализирано производство и Процесни индустрии и Задвижвания в  Siemens България демонстрира решения за енергиен мениджмънт на Siemens, сред които – мрежови анализатори за енергиен мониторинг Sentron PAC PC-базирана система за енергиен мениджмънт Powermanager, както и референтни проекти за енергиен мениджмънт в  България – напр. в завод „Оптикс” в гр. Панагюрище и Винарна „Черноморско Злато” в гр. Поморие.

В края на семинара участниците имаха възможност да се запознаят  и със системата за пожароизвестяване на Siemens Cerberus PRO. Бяха демонстрирани средствата за проектиране, отдалечен мониторинг и управление, които компанията предлага, специалните детектори, предназначени за среди с тежки условия, както и възможността за комуникация на пожароизвестителната система Cerberus PRO със системи за сградна автоматизация.

Може да харесате още...