Таванно охлаждане от Variotherm – практично решение за лятото

Variotherm

Ако търсите заместител на климатика, то таванното охлаждане на немската компания Variotherm може да предложи здравословна и енергийно ефективна алтернатива. Охлаждането, посредством тази система, се осъществява без неприятни шумове и може да работи и през нощта, а през зимата осигурява приятно затопляне.

Variotherm

Охлаждането на тавана е идеалната алтернатива на климатизацията. То се осъществява посредством инсталация със студена вода с температура 16-20°C, която охлажда повърхностите на тавана, а те от своя страна поглъщат топлината в помещението. Докато климатиците охлаждат помещенията по-скоро неравномерно и спомагат за разпространението на бактерии, то таванното охлаждане се ползва с отлична репутация по отношение на тези проблеми. Това охлаждане осигурява комфортен вътрешен климат, не предизвиква завихряне на прах, работи безшумно и енергийно ефективно, като така може да се използва и през нощта.

Variotherm

Всички тези предимства са възможни благодарение на системите с (около 70 до 80%) с алуминиеви многослойни композитни тръби, в които през лятото циркулира вода с температура от 16 до 20°C. В резултат на това повърхностите на тавана се охлаждат хомогенно и поглъщат топлината, излъчвана от мебели, подове, стени – и не на последно място, от обитателите. Резултатът: създава се приятен климат в помещението. През зимата топлата вода от 26 до 38 ° C се изпомпва през тръбите. В стаята това създава приятна лъчиста топлина, която се разпространява под прав ъгъл към повърхността.

За повече информация: Variotherm 


Вижте също...