Термопомпа Daikin Altherma 3 R-32 с Bluevolution технология

Ненадминатият комфорт, който предлага новата термопомпа Daikin Altherma 3, се съчетава с ниски енергийни разходи и елегантен дизайн на вътрешното тяло.

Термопомпата въздух-вода,  осигурява температури до 65°C с висока ефективност, и е подходяща както за подово отопление, така и за радиатори. При това тя гарантира надеждна работа дори и при най-студените климатични условия -25°C външна температура. Предлага се във вариант от 4, 6 и 8 kW.

Технологията Bluevolution комбинира високоефективни компресори, разработени от Daikin, с хладилния агент на бъдещето – R32.

♦ Cезонна ефективност до A+++;

♦ Ефективност на отопление до COP от 5,1 (при 7°C/35°C);

♦ Ефективност на битова гореща вода до СОР от 3,3 (EN16147).

Лесна за монтаж
Термопомпата се доставя се готова за работа: всички основни хидравлични елементи са вече фабрично монтирани. Новата конструкция позволява цялото сервизно обслужване да се извършва от предната част, а всички тръбопроводи са достъпни в горната част на агрегата.

При това външното тяло е преминало изпитания и е заредено с хладилен агент – така се намалява времето за монтаж.

Лесно въвеждане в експлоатация
Daikin Altherma 3
притежава интегриран цветен интерфейс с висока резолюция, а бързата помощна програма-съветник, позволява въвеждане в експлоатация в до 9 лесни стъпки, за да може цялата система да е готова за работа.

Освен това конфигурацията може да се извърши дистанционно, за да се зареди по-късно в термопомпата след деня на монтажа.

Лесно управление
Комбинираният ефект от управлението по зададена точка в зависимост от климатичните условия и инверторните компресори увеличава ефективността на новата система Daikin Altherma 3 с R32 при всякакви външни температури, като гарантира постоянна стайна температура по всяко време.

За ежедневно регулиране на температурата в дома, настройките могат да се извършват отвсякъде и по всяко време с помощта на приложението Daikin Online Controller. Този онлайн контролер позволява регулиране на нивата на комфорт у дома, с цел те да отговарят на индивидуални предпочитания, като заедно с това се постига и допълнителна енергийна ефективност. Гамата Daikin Altherma 3 с R32 може да се интегрира изцяло с други системи за домашно управление.

За да е подходяща за всички приложения, системата Daikin Altherma 3 се предлага с 2 различни вътрешни тела


Защо да изберете стенно тяло на Daikin?
Сплит стенното тяло на Daikin Altherma 3 предлага отопление и охлаждане с бърз и лесен монтаж, с допълнителна връзка за подаване на битова гореща вода.


Висока гъвкавост при монтаж и връзка за битова гореща вода
Включването на всички хидравлични компоненти означава, че не са необходими компоненти от друг производител. Контролната платка и хидравличните компоненти са разположени отпред с цел лесен достъп. Компактните размери позволяват малко място за монтаж, тъй като почти не се изискват странични отстояния.

Елегантната конструкция на уреда се съчетава безпроблемно с другите домакински уреди. Може да се комбинира с водосъдържател от неръждаема стомана или топлоакумулатор ECH2O.

Ако потребителят има нужда от гореща вода и височината за монтаж е ограничена, отделен водосъдържател от неръждаема стомана осигурява необходимата гъвкавост на монтажа.

Гама топлоакумулатори ECH2O: допълнителен комфорт с гореща вода.
Комбинирайте стенното тяло с топлоакумулатор за допълнителен комфорт с гореща вода.

ECH2O работи на принципа на чистата вода, при който битовата гореща вода се получава в зависимост от потребностите и така се  отстранява риска от замърсяване и утаяване. Има възможност да се съчетае с възобновяема слънчева енергия и други източници на топлина, напр. камина. Леката и здрава конструкция на агрегата предлага много варианти за монтаж

Пример за монтаж с водосъдържател за битова гореща вода от неръждаема стомана.


Защо да изберете подово тяло на Daikin с интегриран водосъдържател за битова гореща вода?
Подовото тяло на Daikin Altherma 3 е идеалната система, когато е необходимо отопление, битова гореща вода и охлаждане за нови сгради и нискоенергийни къщи.


Типично приложение:
– Местоположение Париж;
– Разчетна температура: -7°С;
– Топлинно натоварване: 7kW;
– Температура на изключване на отоплението: 16°С

Комбинираната система спестява място и време за монтаж:
Термопомпата Daikin Altherma 3 включва водосъдържател за битова гореща вода от 180 или 230 L от неръждаема стомана, и по-този начин монтажа става по-бързо в сравнение с традиционните системи. Включването на всички хидравлични компоненти означава, че не са необходими компоненти от друг производител. При това вътрешното тяло на термопомпата изисква много малко място на пода – от 600 x 600 mm.


В гамата са включени модели с вграден помощен нагревател по избор от 3, 6, 9 kW, както и модели без нагревател.

Малко повече за интегрираният водосъдържател:


В сравнение с традиционната сплит версия за стенно вътрешно тяло и отделен водосъдържател за битова гореща вода, интегрираният вътрешен модул значително намалява необходимото място за монтаж. Тъй като заема много малко място на пода 600 х 600 mm, интегрираното вътрешно тяло има размер, подобен на други домакински уреди.

Не се изисква почти никакво странично отстояние, тъй като тръбите са разположени в горната част на тялото.

С монтажна височина от 1,65 m за резервоар 180 L и 1,85 m за резервоар 230 L, необходимата монтажна височина е по-малка от 2 m.

Благодарение на компактността на интегрираното вътрешно тяло, неговата елегантна конструкция и модерен външен вид, то се комбинира перфектно с останалите домакински уреди.

Модернизиран интерфейс човек-машина – Интелигентното око на Daikin
Интуитивното око на Daikin ви показва състоянието на вашата система в реално време.

Синьото означава, че всичко е наред! Ако окото свети в червено е възникнала грешка.

Бързо конфигуриране
След като влезете във вашия профил, вие ще можете да конфигурирате напълно агрегата чрез новия интерфейс човек-машина чрез по-малко от 10 стъпки. Можете дори да проверите дали агрегатът е готов за използване, като стартирате тестови цикли!

Лесна експлоатация
Работете с невероятна бързина с новия интерфейс човек-машина. Той е съвсем лесен за ползване – има само няколко бутона и 2 навигационни бутона.

Прекрасен дизайн
Интерфейсът човек-машина е специално проектиран, за да бъде много интуитивен. Висококонтрастният цветен екран показва прекрасни и практични изображения, които наистина ви помагат като монтажник или сервизен инженер.

Daikin Online Controller
Едно от удобствата на Daikin Altherma 3  е това, че благодарение на приложението Daikin Online Controller можете да управлявате и да следите състоянието на вашата отоплителна система от всякъде и по всяко време. Какво по-точно можете да правите:

Да следите
Състоянието на вашата отоплителна система;
– Графиките за вашето потребление на енергия (от модел ERGA-D).

Да програмирате
– Да програмирате зададената температура (от модел ERGA-D) и работния режим с до 6 действия дневно за 7 дни;
– Да активирате режим „ваканция“ когато сте извън дома за по-дълго време;
– Преглед в интуитивен режим.

Да управлявате
– Работния режим и зададената температура;
– Дистанционно вашата система и битовата гореща вода.

Да обобщим:
Когато използвате термопомпа Daikin Altherma 33, можете да разчитате на по-висок COP за отопление и БГВ: системата се представя по-добре от останалите продукти на пазара. В допълнение продуктът е сертифициран от HP keymark, с подобрена ергономичност и дизайн, с по-малко време за монтаж. Управлението е улеснено и от възможността за свързване през Daikin online controller.

Ако се интересувате от Daikin Altherma 3, разгледайте страницата на Daikin. Там ще откриете и допълнителна техническа информация и продуктови брошури.


Вижте също...