pixel

Термопомпа Hoval Belaria® fit – икономична и съвместима с всеки проект

Hoval

Необходимата отоплителна и охладителна мощност  на сградата е също толкова променлива, колкото и времето, а колебанията в различните сезони могат да бъдат големи. Новата термопомпа на Ховал Belaria® fit оптимално адаптира своя капацитет, за да бъде в синхрон с променящите се температурни условия. Това става благодарение на модулиращата инверторна технология на компресора и вентилаторите, като се включва и изключва по-рядко и работи по-равномерно. Като единичен агрегат той достига мощност от 53 и 85 kW. Belaria® fit работи с устойчив хладилен агент R32.

Енергийна ефективност

Чрез инверторната технология мощността на термопомпата варира в диапазон от 40% до 100%. Така Belaria® fit адаптира отоплителната и охладителната си мощност към конкретните нужди, а консумацията на енергия от компресорите и вентилаторите се намалява при работа с частично натоварване.

Хидрофилното покритие на пластините на изпарителя осигурява по-добро почистване, повишаване на ефективността на топлообмена и намаляване на времето за размразяване. Това покритие също така предпазва изпарителя от корозия и морска вода.

В комбинация с хладилния агент R32, всички изброени качества дават гаранция за наистина висока ефективност. Така Belaria® fit постига висок сезонен коефициент на полезно действие (SCOP 4.0) и клас на енергийна ефективност A++.

Възможност за модулация

Термопомпата може да работи ефективно с голяма производителност благодарение на модулната концепция, адаптирана към конкретните нужди. Възможна е работа в каскади до 16 термопомпи. Например, четири каскадно свързани Belaria® fit могат да осигурят значителен диапазон на модулация от 1:9.

Ако бъдат монтирани в каскада, се повишава надеждността и гъвкавостта на модулната система, а това е от голямо значение при решенията за обновяване на системите. Хибридните системи, в които каскада с термопомпи Belaria® се допълва от газов кондензен котел за максимална мощност, предлагат особено интересни съотношения между цена и производителност.

Hoval

Ефективна хибридна система за високи мощности: Belaria® fit и коднезнен газов котел UltraGas®.

Устойчивост

Belaria® fit работи с хладилен агент R32, който не оказва негативно въздействие върху околната среда. Капацитетът на охлаждане на R32 също е висок – приблизително 1,6 пъти по-голям от този на хладилния агент R410A. Така термопомпата постига висока производителност в режим на охлаждане и  режим на отопление.

Хибридни системи с възобновяема енергия

Ако планирате хибридни решения с екологични и икономически предимства, които да отговарят на нормативните изисквания за необходимия дял възобновяема енергия, идеалният начин да го направите е с термопомпата Belaria® fit. При използването ѝ хибридна система (заедно с котел UltraGas® например) може да се постигне годишно покритие с възобновяема енергия над 80% при 50% от отоплителната мощност.

Друго предимство на термопомпата е, че всички останали компоненти на отоплителната система могат да бъдат доставени директно от производителя – Hoval.

За повече информация относно новия продукт, свържете се с консултант на Hoval0700 20 755 | [email protected]

Може да харесате още...